5 redenen om vaker thee te drinken!

Drink jij genoeg thee? Vast niet 😉. We hebben allemaal onze eigen redenen waarom we zo weg zijn van thee. Sommigen hebben een favoriete smaak, anderen een bepaald vast tijdstip – noem zo maar op. In deze blog krijg je van ons nog 5 redenen om vaker thee te drinken. Of je (gezonde) verslaving goed te praten. Thee smaakt namelijk niet alleen lekker, maar het heeft ook nog eens een flink aantal bijkomende voordelen. Hoe mooi is dat?


5 redenen om vaker thee te drinken

1. Het zorgt ervoor dat je voldoende vocht binnenkrijgt.

Herken je dit: je bent druk ergens mee bezig of aan het werk en krijgt ineens hoofdpijn. Vaak zal je zien dat dat komt omdat je niet voldoende gedronken hebt. Waarschijnlijk dus omdat je zo druk bezig was! Zo nu en dan komen wij mensen tegen die niet echt gek zijn op (de smaak van) water, waardoor ze te weinig drinken. Als jij ook zo iemand bent, is thee een prima oplossing voor jou om genoeg te drinken – je kan het namelijk helemaal naar je smaak aanpassen!

2. Goed voor de lijn!

Misschien een verrassend voordeel van thee, maar wel een noemenswaardige. In thee zitten Catechine, een stofje wat in je spijsverteringsstelsel ervoor zorgt dat je minder vet opneemt. Ze zorgen er ook voor dat de enzymen die vet daadwerkelijk verbranden ook actief zijn. Een voor de hand liggend voordeel wat betreft dit punt, is dat thee (zonder suiker) natuurlijk veel gezonder is bepaalde alternatieven, zoals sap of fris, vanwege de super lage calorieën in thee.


Ontspannen met thee! 5 redenen om vaker thee te drinken.

3. Het is heerlijk om mee te ontspannen

Deze klinkt natuurlijk logisch, maar hoe vaak ben je echt aan het ontspannen als je geniet van een kopje thee? Vaak zijn we ergens mee bezig – of het nu werken, lezen, of tv kijken is, een kopje thee wilt nog wel eens iets zijn om op de achtergrond te zetten. Misschien omdat het zo geliefd is en we het zo vaak drinken. Probeer eens een keer niets te doen als je een kopje thee drinkt. Het zal waarschijnlijk een beetje gek lijken, maar het kan een fijne manier zijn om even te ontspannen en rustig na te denken. Plus, je zal meer van de smaak van je thee genieten!

4. Het is SUPER veelzijdig!

Zonder twijfel een van de fijnste eigenschappen van thee. Je kan er werkelijk eindeloze creaties mee bedenken. Van de interessante, gefermenteerde Kombuchas tot uitgebreide high teas of zelfs home made ijsthee. Je kan enorm veel doen met thee en daarom hoeft het in principe nooit “oud” te worden. Ben je een smaak beu, of toe aan iets anders? Stap over naar een compleet andere theesoort, of probeer smaken toe te voegen aan je melange voor een unieke twist. Blijf experimenteren en blijf (kritisch) proeven. Je kan van thee echt een bijzonder momentje maken!


5 redenen om vaker thee te drinken: je word er ijzersterk van!

5. Je wordt er ijzersterk van!

Los van heerlijke smaken, geuren en kleuren is thee, zoals velen weten, gewoon heel goed voor je. Het zit onder andere vol antioxidanten, vitaminen en mineralen. Allemaal stoffen die je lichaam te allen tijden goed kan gebruiken om je immuunsysteem scherp te houden. Er zijn weinig dingen zo vervelend als ziek worden en als een drankje zo lekker als jouw favoriete thee melange daartegen helpt, waarom zou je het dan niet 5 keer per dag drinken? Overdrijven mag soms.


5 redenen om vaker thee te drinken

Zie je wel dat je niet genoeg thee drinkt? Deze blog kan als volgt samengevat worden: zorg goed voor jezelf, neem momenten om goed te ontspannen en tot rust te komen en ontdek de prachtige, uitgebreide wereld van thee. Wanneer drink jij het liefste je favoriete melange? Wat zijn jouw favoriete redenen (of excuses) om thee te drinken? Laat het ons weten in de reacties of op onze sociale media!


Onze nieuwste aanrader op Facebook: Fuji. Een prachtige blend van witte thee met munt en zoethout. Heb jij hem al toegevoegd aan je collectie?
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart