Je denkt bij thee al snel aan knusse avondjes op de bank. Maar een andere leuke tijdsbesteding waarbij thee centraal staat is high tea, of afternoon tea in Engeland. Het zal geen verassing voor je zijn om te horen dat high tea begonnen is in Engeland, namelijk al rond 1840! De Engelse Anna Maria wordt over het algemeen gezien als de uitvinder van deze, destijds formele, activiteit.


High tea

Hoelaat is de high tea?

Een high tea is in Nederland over het algemeen eerder dan in Engeland. Normaal gesproken wordt het in het VK tussen half 4 en 5 uur gedaan, terwijl het in Nederland vaak al zo rond de lunchtijd is. De reden dat het in England zo laat is, heeft een historische reden. De rijken van Engeland hadden deze formele maaltijd vaak als ‘extraatje,’ waardoor het avondeten opschoof naar later in de dag. Wij weten natuurlijk ook dat een high tea een prima lunch is!

Zoet of hartig?

Wat eet jij het liefste bij een high tea? Over het algemeen is het een uitgebreide mix van zoete en hartige hapjes die je op zo’n mooie hapjestafel krijgt. Dit is een vrij moderne twist op afternoon tea, want eerst was het vooral hartig. Sterker nog, in principe bestond het grootste deel uit sandwiches, garnalencocktails en dergelijke. Scones (met boter en jam) waren echter wel al sinds het begin aanwezig in Engeland.


Afternoon tea

Thuis of even weg?

Het is natuurlijk super leuk om even uitgebreid eten te maken en te bakken als je een afternoon tea wilt gaan doen, maar voor veel van ons is het juist een verwenmomentje bij een leuk hotel. Je hebt zelf speciale teahouses en tearooms waar ze specialiseren in het organiseren van afternoon teas!

Wij vinden afternoon teas vooral heel leuk vanwege de variatie aan thee. Net als wijnsoorten, heb je verschillende smaken die perfect bij een bepaald soort eten passen. En natuurlijk is het een leuk moment om even gezellig met vrienden en familie te zijn. Wat is een ideale afternoon tea voor jou? En wat voor thee zie je er het liefst in terug? Laat het ons weten!

Blijf ook zeker op de hoogte over nieuwe specials, blends en smaken die je niet mag missen op onze Facebook en Instagram. Volg ook onze blog voor wekelijkse nieuwe berichten!


Sommige high teas kunnen een beetje overdrijven…
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Comments (02)

  1. Leuke post! Het klopt inderdaad dat in Nederland een High Tea meestal eerder is dan in Engeland. Het meest gekozen tijdstip is namelijk 13.00 uur dus wij zien het in Nederland meer als een uitgebreide lunch 🙂

    1. Dankjewel! Ja, in Nederland wordt het iets anders gebruikt maar het concept van verschillende soorten thee en hapjes is een internationale hit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart