Chinese Gunpowder thee

Of parelthee, zoals deze Chinese thee letterlijk vertaald heet. De naam is afkomstig van hoe de thee verkregen wordt, het wordt namelijk gedroogd en met de hand gerold tot de kleine parels. Toen de Engelsen deze soort ontdekten, vonden ze het wat weghebben van buskruit, vandaar de Gunpowder bijnaam.


Chinese groene thee

Krachtig, kruidig en vol karakter

Chinese Gunpowder thee heeft vaak een basis van groene of oolong thee, met bepaalde variaties zoals Ceylon groene thee. Onze gunpowder blend, die je zelf kan mixen, is een mix van Chinese Sencha theebladeren. Dit zorgt voor een thee die uit zichzelf een kruidig aroma en een krachtige smaak. Deze bijzondere Chinese thee is geschikt voor iedere dag. Natuurlijk is deze blend ook heerlijk naast een gebakje of iets anders lekkers.


Lichten uit, spots aan

Chinese gunpowder zorgt voor een echte show. Dat komt omdat de parels een specifiek proces doorgaan voordat ze gerold worden. Ze worden in de zon gelegd, gestoomd, gerold en daarna gedroogd. Het idee achter het rollen van de bladeren is dat ze de smaak op die manier beter behouden.

Het heeft ook nog een ander gevolg – door de bladeren op die manier op te rollen is deze thee bijzonder wanneer je het zet. De parels rollen weer terug naar hun oorspronkelijke vorm wanneer ze in warm water terechtkomen. Dat betekent dat ze niet alleen weer recht worden, maar ook groeien omdat ze het water opnemen. Bij het zetten van deze thee, wil je het liefst voldoende ruimte geven voor de bladeren om het water op te nemen. Wat je dan zult zien is dat ze ook de neiging hebben om van de waterspiegel naar de bodem op en neer te stuiteren.

Mix, mix, mix je Chinese thee

Gunpowder thee is prima te combineren en vormt, zoals veel groene theesoorten, een veelzijdige basis voor heel wat soorten toevoegingen.

Wij raden voor onze Gunpowder aan om te kijken naar bloemige en lichtere smaken. Denk bijvoorbeeld aan hibiscus, mango, rozenbottel of cranberry. Een beetje zoetigheid past er ook heel goed bij. Je kan er ook voor kiezen om een wat kruidigere blend te maken, maar wij vinden persoonlijk dat die beter aansluiten op nog sterkere theesoorten, zoals earl grey.

Heb jij een Gunpowder mix geprobeerd? Hoe is die bevallen? Laat het ons weten door op dit bericht te reageren!


Ik hoor je al denken – echt? Ja, echt. Melk in thee wordt in Nederland bijna niet gedronken. Maar het is op heel veel…

Geplaatst door Teazie op Zaterdag 21 december 2019
Op onze Facebook delen we de blogs en andere posts van Teazie. Heb jij de vorige al gelezen?
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart