4 combinaties van theesmaken die je moet proberen!

Je kent het wel. Je hebt een nieuwe favoriete thee gevonden en kan maar niet stoppen met het drinken ervan. Heerlijk, maar op een gegeven moment valt de smaak naar je gevoel een beetje weg, omdat je eraan went. Soms helpt het om een beetje af te wisselen en van de ene naar de andere smaak te gaan, puur om het contrast en de unieke kenmerken van je theeën te waarderen. In deze blog geven we je 4 combinaties van theesmaken die je in ieder geval in je rotatie kan zetten!


Combinaties van theesmaken: Rozenbladen & Zoethout

1. Rozenbladen & zoethout

Dit is een combinatie die niet alleen lekker, maar ook uniek is. Dit is een combinatie die je niet vaak tegenkomt – als eerst krijg je de kruidige, lichtzoete smaak van zoethout, waarna het lichtzoete overgaat naar een florale en elegantere smaak en textuur van de rozen. Super lekkere combinatie, maar ook veelzijdig. Je kan dit proberen met zowel sterke als soepele theesoorten.


Combinaties voor theesmaken: Citroengras & rozenbottel

2. Citroengras & rozenbottel

Dit is een must-try voor groene of oolong theesoorten. Als het gaat om combinaties voor theesmaken, is deze optie een mogelijkheid die een gebalanceerde mix geeft van zoet en fris aan je melange. Een lichte theesoort, zoals bijvoorbeeld een sencha thee, zorgt ervoor dat er een knapperige achtergrond in het smaakprofiel van je blend te proeven is en dat deze 2 smaken enorm goed naar voren komen. Ook hiermee geef je een heerlijke, fruitige twist aan je melange.


Combinaties van theesmaken: Chili & steranijs

3. Chili & steranijs

Niet schrikken! Deze combinatie is wat kruidiger. Om een gezonde kick aan je thee te geven, kun je voor deze kruidencombi kiezen. Steranijs heeft natuurlijk een erg kenmerkende smaak die vanaf het begin goed naar voren komt, maar de reden dat deze combinatie zo interessant is, is vanwege de chili. Wanneer de thee op de juiste temperatuur gezet wordt, komt de kick van de chili juist als afdronk of zelfs een paar seconde na je slok. Gek genoeg werkt deze combinatie bijzonder goed met zowel sterke als lichtere theesoorten!


Combinaties van theesmaken: Lavendel & hibiscus

4. Lavendel & hibiscus

Tot slot deze mix van flower power! Voeg een lichte, maar kenmerkende combinatie voor theesmaken toe aan je melange met die kenmerkende lavendel gecomplementeerd door hibiscus. De lavendel zal het beste werken als je hele knoppen gebruikt, in combinatie met de juiste hoeveelheid hibiscus. Gebruik ongeveer een 2:1 ratio van lavendel op hibiscus, omdat het eindresultaat anders niet gebalanceerd wordt. Als je deze combinatie gebruikt, het liefst voor witte thee, experimenteer dan met kleine porties tot je vind wat perfect bij jou past. Misschien wel sowieso een goed idee om dat te doen als je zelf thee maakt!


Combinaties van theesmaken: onbegrensde creativiteit!

Bij Teazie zijn we natuurlijk altijd al voorstander geweest van een wisselend thee assortiment en het blijven proeven, experimenteren en afwisselen om je thee zo goed mogelijk te kunnen waarderen. In deze blog heb je maar enkele combinaties van smaken gezien, maar de mogelijkheden wat betreft het creëren van theesmaken is werkelijk alleen begrensd door je creativiteit. Je kan bijvoorbeeld kiezen om erg uitgebreide blends te maken, met bijvoorbeeld 6-7 aanvullende smaken, zoals in bepaalde Aziatische culturen zo populair is. Wat is jouw favoriete combinatie van theesmaken? Tussen hoeveel ‘vaste’ theesmaken wissel jij af? Laat het ons weten!


De Assam, een blend waardig van de naam door haar kruidige kenmerken op een bedje van robuuste, zwarte thee.
Volg jij onze Facebook al voor meer aanraders en inspiratie?
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart