De lekkerste kerstthee van 2020

Een kerstthee in 2020? Die mag extra speciaal zijn. De favoriete tijd van het jaar voor veel mensen is bijna zover; kerstmis! Er zijn veel dingen die niet mogen ontbreken bij deze tijd van het jaar, zoals gezellig rond de open haard zitten (misschien iets minder gezellig in 2020), marathons van foute kerstfilms zoals Home Alone en natuurlijk een heerlijk, warm kopje thee. In deze blog gaan we het hebben over wat smaken die je moet proberen om goed in de kerstsfeer te komen!


De lekkerste kerstthee van 2020!

Fruit, kruid, vooruit.

Als we denken aan smaken die met kerst veel voorkomen denk je al vrijwel direct aan cranberry of rozenbottel, in ieder geval zoet rood fruit. Ook kruidige smaken staan vaak centraal bij kerst, zoals steranijs en kaneel. Wat opvallend is, is dat je deze smaken/ingrediënten in van alles tegenkomt. Niet alleen eten, maar ook drinken. Ook in thee zie je deze smaken vaak terugkomen in kerstblends. Maak je zelf thee? Dan hoef je natuurlijk niet te stoppen bij die smaken.

Een goed begin is het halve werk

Daarom is het belangrijk om de juiste theesoort uit te kiezen. Waar denk jij aan als je denkt aan een kerstthee? Waarschijnlijk aan een blend met een zwarte thee als basis, zoals English Breakfast, Earl grey, of misschien zelfs Darjeeling. Zwarte thee werkt erg goed in combinatie met sterke smaken en aangezien we de meest populaire smaken al gezien hebben (en deze vrij uitgesproken zijn), zien we dat zwarte thee daar inderdaad goed bij past. Wil jij een lichtere theeblend of iets minder cafeïne? Dan kun je ook voor witte of groene thee gaan, maar dat werkt niet altijd even goed met die eerder genoemde smaken. Probeer daarmee meer florale blends te maken, zoals met korenbloem of rozenblaadjes.


Thee met een twist

Er zijn talloze heerlijke kerstblends die je zou kunnen bedenken als je zelf een theemix samenstelt. Naast de klassieke smaken, kun je ook nog kiezen voor nieuwe combinaties die ook bij het thema passen, zoals citroenzeste en mango, voor een wat frissere groene thee bijvoorbeeld. Of gebruik juist florale smaken bij zwarte thee, zoals hibiscus. Je thee krijgt er ook een mooie rode kleur van, dat past natuurlijk super goed bij kerst!

Heerlijk uitgebreid

Normaal gesproken kun je prima met één of twee aanvullende smaken een hele lekkere theeblend maken. Voor kerst hoef je echter niet bescheiden te zijn – je kan gerust een blend met 3 (of zelfs méér, neem daarvoor contact op) aanvullende smaken maken. Wil je inspiratie voor lekkere blends? Zoek eens wat kerstrecepten op en kijk welke ingrediënten eruitspringen – er is een goede kans dat die ingrediënten ook een thee goed op smaak kunnen brengen. Wat is jouw ideale kerstblend?


Ook de Sint weet wel een goede theemix te bedenken voor iedereen. Wat is jouw ideale theeblend?
Volg ons op Facebook om niets te missen.
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart