Gewoontes voor thee: Best practices – haal het meeste uit je kopje!

Goede gewoontes zijn alles. Gewoontes voor thee zijn geen uitzondering. Vandaag willen we jullie vertellen over wat je kan doen om je theemomenten nog beter te maken de komende tijd. We hebben 4 tips over gewoontes voor theedrinkers die je moet kennen. We gaan het hebben over verschillende theesoorten, overeenkomsten en verschillen en wat je kan doen om meer uit je kopje te halen. Al benieuwd? Let’s get started!


4 tips voor theedrinkers

1. Vind jouw smaken

Klinkt zeker voor de hand liggend, but here’s the thing… we hebben vaak eerder gewoontes dan echte favorieten. Als het op smaken aankomt, is het belangrijk om te blijven proberen en individuele smaken te herontdekken in nieuwe mixen en combinaties. De context waarin je een smaak meekrijgt kan veel veranderen! Ben je iemand die houdt van lichtere theesoorten en drink je vaak groene thee? Probeer dan andere variaties, zoals Chinese Gunpowder die een iets steviger karakter heeft dan veel andere groene theesoorten. Of probeer iets bloemigs, zoals groene jasmijnthee. Je zou zelfs momenteel af kunnen stappen van groene thee en witte thee proberen, wat ook erg delicaat is van smaak.

2. Vertrouw je zintuigen

En dan bedoelen we al je zintuigen. Geur is een belangrijke eerste indruk als je te maken krijgt met thee, maar het is zeldzaam dat een thee exact smaakt zoals het ruikt. We hebben te maken met een drankje vol fijne nuances en details en de geur kan dit niet altijd volledig overbrengen. Vergeet ook niet dat je op verschillende temperaturen thee kan zetten. Een goede gewoonte voor thee dus!


gewoontes voor theedrinkers

3. Maak er iets groots van

Thee is absoluut iets om naar uit te kijken. Als we het over gewoontes voor thee, dan is dat ook meteen een beginpunt. Maak een gewoonte van theedrinken in je vrije avonden. Het geeft je een fijn iets om naar uit te kijken en om je op te verheugen. Geluk ligt in een klein hoekje! Daarnaast is het een kerngezonde gewoonte om regelmatig thee te drinken, vanwege alle goede stofjes die je lichaam altijd goed kan gebruiken.

4. Doe meer met thee

Thee is veelzijdiger dan wij soms denken. Onze laatste tip voor jou in deze blog is om te kijken naar wat je nog meer kan doen met die magische bladeren. Heb je wel eens geprobeerd om een thee latte te maken? Dan laat je de bladeren langer trekken in heet water en voeg je extra ingrediënten toe om er een heel ander drankje van te maken. Je kan ook experimenteren met bijvoorbeeld hoe lang je de thee laat trekken. Ook dit doen we vaak maar op één bepaalde manier, maar je zal zien dat theeblends aanvullende kenmerken onthullen als je ze anders inzet. Ook wanneer je thee voor een tweede of derde keer zet kan de smaak op bepaalde manieren net wat anders bieden. Je zou zelfs met verschillende soorten water thee kunnen zetten!


Gewoontes voor thee: niet nodig, wel zo fijn

Thee is heel persoonlijk voor ons allemaal. Zo hebben we allemaal kleine (of grote) dingen die onze theemomenten net wat meer bijzonder maken. Eén ding is zeker; we zullen er lekker de tijd voor moeten nemen en thee de ruimte geven die het ook zeker verdient. Heb je een bepaalde gewoonte voor thee waar jij zo veel mogelijk probeert rekening mee te houden? Laat het ons weten! We horen graag van je via onze Facebook, Instagram of contactpagina.


Milky Oolong is een ander voorbeeld van heerlijke, onderbelichte thee.

About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart