Een creatieve twist op een bekende: green earl grey

Het is knapperig, groen en je kan er de hele dag van genieten. Vergeet pistachenootjes – ik heb het natuurlijk over green earl grey thee. Hij klinkt bekend, want iedereen kent earl grey thee. Dat is de bekende zwarte thee met een Engelse geschiedenis, die dus ook wel eens met een scheutje melk gedronken wordt. Van dit moderne alternatief, kom je al tot rust als je de bladeren ruikt.


green earl grey

Verfrissend

De reden dat deze groene thee vernoemd is naar earl grey, is omdat ze 1 groot kenmerk gemeen hebben. Ze hebben allebei sterke invloeden van bergamotolie en dus een fijne citrussmaak. In tegenstelling tot de klassieke earl grey, die krachtig en kruidig is van smaak, is green earl grey verfrissend. Ook is deze thee wat zachter met een droge afdronk. De zoetigheid heeft het ook te danken aan het vleugje bergamot.

Zeg maar Earl

Hoewel deze thee melange niet een uitgebreide geschiedenis en anekdote heeft zoals zijn zwarte tegenligger, is ook deze geweldig om te mixen. De aangename basissmaak verkregen uit de citrusinvloeden, werken bijzonder goed met bloemen, fruit en zoete tinten. Ook green earl grey is zeker een theesoort die laagjes en dimensies kan hebben in het smaakprofiel. Je kan dus gerust kiezen voor twee of drie aanvullende smaken voor je blend. Voor je het weet, is ook deze thee een bekende smaak voor jou.


thee

In volle bloei

Hier is een leuk feitje over green earl grey thee: als je de bladeren van deze melange de ruimte geeft in je theepot of zeefje, dan krijg je wat theater bij je thee. Omdat deze mix gebruik maakt van erg grote bladeren, nemen ze in heet water opnieuw vocht op. Hierdoor komen ze terug naar hun oorspronkelijke vorm (en grootte!) en veranderen je bladeren compleet. Sterker nog, soms drijven een aantal bladeren naar boven en zinken ze terug naar beneden. Nu heb je iets te doen in het minuutje dat je op je kopje wacht!


Onze vorige blog ging over het gebruik van kruiden in je thee. Volg onze Facebook om op de hoogte te blijven!
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart