Herfstblends in thee

Thee is heel geliefd onder Nederlanders, maar vooral in de herfst heeft het warme drankje een speciaal iets voor de meeste fanatieke theedrinkers. Onze herfstcollectie staat in het thema van verwarmende, kruidige en bovenal ontspannende thee blends.

In deze post wil ik je graag vertellen over wat voor thee ik lekker vind om te drinken en hoe ik ze graag mix, met het weer van dit seizoen in gedachten. Herfst is een prachtig en zwoel seizoen. Het wordt wat kouder en knusser. De bladeren krijgen prachtige rood-tot-gele tinten, waardoor de straten mooier worden. Het is voor mij persoonlijk het meest uitnodigende en mooie seizoen van het jaar, vooral wanneer de zon ook nog een beetje doorkomt. Dat is veel gevraagd, ik weet het!


Wat raad je aan?

Weet je niet goed waar je moet beginnen met zoeken voor je thee? Dan raad ik je een Darjeeling aan – dit is een heerlijke, aromatische thee die geweldig te combineren is met kruidige aroma’s. Denk bijvoorbeeld aan kaneel of steranijs. Zulke smaken passen perfect in een Darjeeling blend en voegen er veel aan toe.

Ben je meer van de klassiekers? We hebben een superieure earl grey mix die altijd goed doet. Het heeft een aangename, verwarmende, maar vooral bekende (en misschien nostalgische) smaak en textuur. Hoe je je earl grey ook mixt, ga er goed voor zitten met een gebakje.

Voor de fijnproevers hebben we ook 2 speciale soorten groene thee. We hebben de green earl grey, met een soepele en verwelkomende basissmaak. Ook hebben we een bijzondere gunpowder thee. De liefhebbers weten dan gunpowder thee een leuke is om te zetten voor wanneer er gasten zijn; de bladeren veranderen in het water en zweven naar boven om vervolgens weer te zinken.

Tot slot een erg aangename en wederom bekende aanvulling voor je herfstavonden – rooibos. Dit is een natuurlijk lichtere thee, waardoor je kan kijken naar een bloemige toevoeging als hibiscus. Ook is rooibos natuurlijk ook cafeïne en tannine vrij, omdat het niet van dezelfde plant afkomstig is als de andere basistheesoorten.


Moral of the story

Hoe je het ook mixt, je thee is speciaal. Iedereen is anders, maar het is altijd lekkerder om er goed de tijd voor te nemen. Ik ben zelf iemand die graag een film kijkt of productief bezig is als ik een paar kopjes thee klaar heb staan. Het is eigenlijk ironisch dat iets wat je zo kan ontspannen, je ook juist kan helpen met focussen!

Mijn (Armeense) familie is gek op gebak en zoetigheid. Zelfs in hun thee komt dat door – je kan mijn moeder het meest gelukkig maken met een vruchtenthee. Ik ben zelf meer van de robuustere smaken, maar een gebakje erbij kan altijd.

Wat vind jij lekkere thee voor in de herfst? Laat het me weten!

About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart