Houdbaarheid thee – waar kun je op letten?

Houdbaarheid thee is niet een heel spannend onderwerp, maar het is toch wel belangrijk om je blend goed op smaak te houden. Bij Teazie kun je zelf thee samenstellen – en daarbij stimuleren wij creativiteit! Maar iedereen heeft toch stiekem favoriete theesoorten of smaken combinaties. Voor die mix die echt bij jou past, wil je natuurlijk meteen een voorraad inslaan voor de komende tijd. Hoe lang blijft je losse thee goed en hoe moet je het dan bewaren?


houdbaarheid thee

Goed verstopt

Om je thee zo lang mogelijk goed te houden, kan je het best een goed afsluitbaar potje of blikje gebruiken. Het liefst ook helemaal luchtdicht. Daarnaast moet je er in ieder geval voor zorgen dat de inhoud goed droog bewaard wordt. Tot slot raden we aan om je thee op een donkere en koele plek te zetten. Koel wilt in dit geval niets meer zeggen dan niet in direct zonlicht. Als je deze stappen volgt, zal je nog een ruime tijd van je thee kunnen genieten.


groen blad

Gerust genieten

Gelukkig zijn je theemixen volledig uitgedroogd zodat ze lang mee kunnen gaan. Als je de tips in deze blog volgt, zul je zien dat je thee gemiddeld 6 maanden tot een jaar goed zal blijven. In principe kan het natuurlijk langer mee, alleen kan het zo zijn dat de smaak minder sterk doorkomt. Als je theebladeren al gezet hebt, kun je ze met een keukenpapiertje afdrogen of in de koelkast doen en nog een keer gebruiken binnen een dag of twee.


Houdbaarheid thee: even samenvattend…

Je ziet dat je thee relatief lang meegaat – en dat is maar goed ook! Stel dat je zo’n kopje thee per dag drinkt, dus ongeveer 30 per maand. Dan drink je grofweg 60 gram thee – omdat je gemiddeld 10 gram per liter gebruikt. In het slechtste geval van de houdbaarheid, 6 maanden, kun je bij dit gebruik dus in een keer 360 gram kopen van je favoriete blend. Dat is heel wat!


Onze vorige blog ging over de vele (verwarrende) soorten thee! Blijf je ook op de hoogte via onze Facebook?
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart