Is thee gezond?

Dat lijkt natuurlijk een overbodige vraag. Thee is veel meer dan een ontspannend, lekker warm drankje. Over het algemeen aanvaarden we dat thee een gezond drankje is. Maar wat zijn dan de effecten van thee op je gezondheid? Wat doet het precies? Of, met andere woorden, is thee gezond? Daar gaan we het deze week over hebben. Spoiler: je dagelijkse twee kopjes zijn goed voor je!


Is thee gezond?

Super self-care

Thee zit vol goede stoffen die je altijd kan gebruiken. Laten we beginnen bij antioxidanten! Thee heeft hiervan namelijk van nature een grote hoeveelheid. Antioxidanten zijn een groep stoffen zoals vitamines C en E, die ervoor zorgen dat schadelijke stoffen je cellen niet aantasten, volgens het Voedingscentum. Thee is één van je bronnen antioxidanten die je dus een extra beschermlaagje geeft. De meeste antioxidanten zul je vinden in lichtere varianten, zoals witte thee.


Natuurlijke kruidenthee

Puur natuur

Van alle onderzoeken die zijn gedaan naar de gezondheidseffecten van thee, is er één punt veel naar voren gekomen: thee is goed voor je hart. Zo heeft onderzoek aangewezen dat (in ieder geval groene) thee een positieve verlaging biedt in kans op hartziekte en zelfs beroertes. En dat is natuurlijk te danken aan de samenstelling van thee. Het bestaat alleen uit natuurlijke, opgedroogde bladeren, bloemen, vruchten en hun kerneigenschappen. Er wordt (als het goed is!) niets aan toegevoegd. Thee, op zichzelf, is vrij van calorieën en is een prima vervanging op een calorie-vrije vervanger voor water.


Hoe gezond is thee?

Bij twijfel: thee!

Dus is thee gezond? Het antwoord begint al wat te verduidelijken. Het laatste voordeel waar we het over willen hebben, is het immuunsysteem. Thee zorgt er ook nog voor dat natuurlijke schild aangescherpt wordt, zodat je beter beschermt bent voor bijvoorbeeld virussen. Het is natuurlijk belangrijk om te zeggen dat thee geen wondermiddel is. Om effectief te zijn, werkt deze warme drank het best als onderdeel van een gebalanceerd, gezond dieet. En vergeet niet: thee is het gezondst wanneer het gedronken wordt als drankje op basis van natuurlijke ingrediënten. Wanneer je er suiker aan toevoegt, heb je die voordelen natuurlijk niet meer! Maak weloverwogen beslissingen voor je dieet met je gezondheid in gedachten, zoals bijvoorbeeld veel fruit en weinig rood en verwerkt vlees te eten.


Dus… is thee gezond?

Ja! Thee is hartstikke gezond. Hoe thee precies alle gezondheidsvoordelen bijdraagt, snappen we, ondanks alle onderzoeken nog niet helemaal. Het is in ieder geval een erg bewuste keuze voor een gezonde, vitale lifestyle. Dus blijf lekker je eigen thee mixen, want je kan gerust je 2 á 3 kopjes per dag drinken om al die goede stoffen binnen te krijgen. De heerlijke, uitgebreide smaken pakken we er als extra voordeel bij.


Het is lente! Op onze Facebook hebben we je tips gegeven voor heerlijke thee dit seizoen.
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Comments (02)

  1. Wat een fijne lay-out heeft deze blog seg! Ik word echt helemaal blij van die kleurtjes en mooie foto’s.
    Heb echt al lang geen thee meer gedronken, maar nu heb ik daar opeens weer zin in!

    Super tof dit! Ga zo door.
    Liefs,
    Amber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart