Jasmijnthee, of gewoon mijn thee?

Theeliefhebbers zijn goed in het onderscheiden van verschillende theesoorten en smaken. Zelfs mensen die nauwelijks thee drinken, kennen waarschijnlijk de smaak van jasmijnthee. Groene jasmijnthee heeft een bijzondere smaak die verkregen wordt door een proces wat enorm verfijnd is, dus verdient het een vaste plek in je theekastje. Meerdere plekken zelfs, want je kan het helemaal personaliseren naar jouw eigen smaak.


Jasmijnthee

Explosie van natuurlijke smaak

Onze groene jasmijn wordt op een enorm specifieke manier bereid. De jasmijn die wij gebruiken is een nachtbloeiende bloem, wat betekent dat haar geuren in de avond vrijkomen. In de avond wordt de Chinese groene thee blootgesteld, zodat het de kenmerkende smaak opneemt. Dit proces wordt vijf dagen herhaald. Als gevolg hiervan zit de smaak en geur volledig in de thee getrokken, maar we hebben ook stukjes van de jasmijnbloem in onze mix zitten. En dat proef je meteen.

Ochtendmens of nachtuil?

Het maakt gelukkig niet uit bij deze blend. De textuur en het smaakprofiel van de blend zijn open voor verschillende soorten combinaties, dus je kan deze thee echt helemaal op jou aanpassen. Van zichzelf is het natuurlijk een bloemige blend, dus je kan ervoor kiezen om verdere bloemen erin te combineren. Wil je juist een wat zwaardere, krachtigere blend? Ook dat is geen probleem. Groene jasmijn is prima voor als je smaken sterk op de voor- of achtergrond wilt hebben. Proberen waard: chili in je groene jasmijn blend. Dat zorgt voor een lichte tinteling in de afdronk en voegt een aparte dimensie toe aan het mondgevoel. Ook prima te combineren met andere smaken.


Groene jasmijnthee: voor de kopjes met het pinkje omhoog

We zijn heel benieuwd hoe jullie je groene jasmijn combineren met andere smaken! Heb jij hem al gepersonaliseerd? Wat heb je gedaan en wat vond je? Laat het ons weten! Nog op zoek naar inspiratie? Geeft niets, neem een kijkje in onze aanraders.

Onze vorige blog ging over Westers theezetten met losse bladeren.
Volg jij onze Facebook al?
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart