Rooibos – unieke karakter & unieke smaak

We kennen Rooibos allemaal. Die herkenbare, dieprode gloed en zachte smaak waar we zo van houden. Deze Zuid-Afrikaanse plant komt niet van de theeplant zoals onze andere basistheesoorten, maar van de Aspalathus linearis, waardoor het een kruidenthee is. Vanwege de Nederlandse invloed, is de naam Rooibos ook gebaseerd op “rood bos.” Sinds 1930 wordt deze plant specifiek gegroeid met als doel om er haar unieke kruidenthee van te zetten.


rooibos kamille cranberry

Easy going

Rooibos is een heerlijke thee die voor elk moment geschikt is, vanwege het feit dat het van nature geen cafeïne bevat. Dit betekent ook dat het heel geschikt is voor een avondje Netflix, zoals hiernaast te zien. Met The Monthly Box, krijg je eens in de maand praktische spullen en goodies, waaronder een zakje Teazie. Deze maand zat er een aangeraden Rooibos mix in met kamille en cranberry, voor een ontspannende kruidenthee met een lichtzoet smaakprofiel. Bij Teazie kennen we deze blend als de Repose.

Veelzijdig

Rooibos is een kruidenthee die wendbaar is en past bij veel verschillende soorten ingredienten – daarom komt het ook al twee keer terug in onze aangeraden mixen. De Cosy Couch, met cranberry’s en kaneelstukjes geven een kruidige kant aan de blend, terwijl de Respose zich richt op ontspanning.


Wist je dat rooibos pas haar natuurlijke en bekende rode kleur krijgt na het verwerken? De Aspalathus linearis ziet er eigenlijk heel anders uit. Bij het kiezen van deze kruidenthee, kun je de kwaliteit herkennen aan de lange snit van de blaadjes. Hoe langer, hoe beter. Wat ook zeker fijn is aan deze thee, is dat het minder gevoelig is voor een bittere nasmaak wanneer je hem net wat te lang laat trekken.


About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Comments (02)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart