Smaakcombinaties voor thee – hoe maak je de perfecte blend?

Zelf thee maken is natuurlijk super leuk. Maar smaakcombinaties voor thee kunnen verwarrend zijn. Je weet vaak wel welke individuele smaken je lekker vindt, maar niet per se hoe ze samen smaken. Hoe kom je daarachter? Daar hebben we het vandaag dus over, zodat jij met een gerust hart kan mixen.


smaakcombinaties voor thee

Eerst lopen, dan rennen

Het is belangrijk om allereerst te erkennen dat smaken verschillen, dus is het misschien ook een goed idee om met veilige opties te beginnen als je thee mixt. Begin met bekende smaken, waarvan het eigenlijk vanzelf spreekt dat ze goed zullen werken met je thee. We zouden ook aanbevelen om te beginnen met 1 of 2 aanvullende smaken voor in je theeblend. Zo kun je accurater voor jezelf bepalen wat je vind van een bepaalde smaak of ingrediënt in je thee.


De juiste theeblend

Van theemomentje naar verwenmomentje

Wanneer je al wat verder bent met het mixen en blenden van je eigen thee, begint het echt leuk te worden. Gevorderde theedrinkers zullen wat beter worden in het onderscheiden in de bepaalde volgorde die je merkt bij het drinken van je thee. Het is in veel opzichten vergelijkbaar met wijn proeven. Het begint natuurlijk al bij de geur van je thee. Je ruikt veel verschillende natuurlijke, warme aroma’s door elkaar en geeft er een eigen, persoonlijke interpretatie aan. Proeven is ook exact hetzelfde – persoonlijk. Als je wat verder bent met het mixen van je thee, kun je spelen met blend alsof het een liedje is. Breng smaken naar de voorgrond, mondgevoelen en afdronken naar de achtergrond. Zoek vooral smaken die elkaar aanvullen, niet concurreren voor dezelfde plek.

Blij met de smaakcombinatie voor je thee? Misschien is het nu interessant om deze te vertalen naar een andere basistheesoort, om te kijken hoe het daar bevalt. Je zal natuurlijk wel andere smaken kiezen voor zware theesoorten dan lichte groene, witte of oolong blends.


Smaakcombinaties voor thee waar je u tegen zegt

Wij zijn natuurlijk super enthousiast over (het mixen van je eigen) thee. Omdat smaken juist zo subjectief en persoonlijk zijn, zal je zien dat jouw favoriete blend voor anderen misschien helemaal niet zo interessant is. Wij stellen voor om jouw theegewoontes helemaal opnieuw te ontdekken. Begin klein en werk naar de details toe. Maak het helemaal je eigen. Dat lijkt ons het mooiste aan het maken van je eigen thee.


Onze vorige special was een heerlijke kerstthee.
Volg jij Teazie op Facebook?
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart