van Sport en Slankstudio Oud Gastel

Mede mogelijk gemaakt door De Theebar van Teazie.

Alleen natuurlijke ingrediënten

Wij hebben een passie voor thee en die begint bij de ingrediënten. Onze blends bestaan uit de beste theebladeren en worden verrijkt met natuurlijke toevoegingen.

Iedere maand
nieuwe smaken

Teazie biedt graag afwisselende theesmaken. Om ervoor te zorgen dat jij kan blijven proeven en proberen, zorgen wij iedere maand voor nieuwe theesmaken.

Deel je
mening

Wat vond je van de smaken van deze maand? Wil je graag volgende keer een specifieke theesoort of smaak terugzien? Laat het ons weten door de QR-code onderaan de pagina met je telefoon te scannen.

Check de smaken van de maand!

De eerste mix van februari

1. Rooibos

Rooibos is een frisse kruidenthee die van nature cafeïnevrij is en zoet van smaak.

Deze kruidenthee (of tisane) wordt geteeld in Zuid-Afrika en is vooral geliefd om haar zachte, volle smaak die zo herkenbaar is.

Zettijd
Frisheid
Sterkte
Floraal
Zoet
Kruidig

Zetadvies

Schuif de knop op de dispenser één keer van links naar rechts (of andersom) en vul je theezakje. Zet het vervolgens in je kopje met heet water en laat het 3-5 minuten trekken voor het beste resultaat.

Heb je liever iets minder sterke thee? Dan kun je het 1 tot 2 minuten minder lang laten trekken. Tip: je kan vandaag nog je theezakje hergebruiken!

Smaakprofiel

Zoetig, fris en toch licht van smaak. Naarmate je de rooibos langer laat trekken, kan je een lichte karamelsmaak tegenkomen die past bij de dieprode kleur.

Zet je er een tweede kopje mee? Dan zal die uiteraard wat lichter zijn en vooral minder zoet.

Misschien wel één van de beste smaken voor bij een groene thee. Groene jasmijn is een rijke, florale melange.

Deze groene thee wordt graag gezet met wat koeler water (75 graden C) en is heerlijk delicaat van smaak.

Licht & Floraal

2. Groene jasmijn

Zetadvies

Schuif de knop op de dispenser één keer van links naar rechts (of andersom) en vul je theezakje. Laat het kopje met heet water 30 seconde afkoelen. Zet het vervolgens in je kopje met heet water en laat het 2-3 minuten trekken voor het beste resultaat.

Heb je liever iets minder sterke thee? Dan kun je het 1 tot 2 minuten minder lang laten trekken. Je kan je theezakje nog een paar keer hergebruiken vandaag, maar de eerste thee is het lekkerst!

Smaakprofiel

Ook deze thee is erg zacht van smaak. Floraal, dankzij de toevoeging van jasmijnbloesems tijdens het verwerken van de theebladeren.

Op de voorgrond is de bloemige smaak heel duidelijk, maar na verloop van tijd komt het karakter van de groene thee goed tot recht. De tweede trek is een stuk minder floraal.

Zettijd
Frisheid
Sterkte
Floraal
Zoet
Kruidig

Ontspannende kruidenthee

3. Stresskiller

Dit is een kruidentheemelange van maté, citroengras en sinaasappel. Zin om te ontspannen? Zoek niet verder.

Deze melange is zoet, vanwege de toevoeging van sinaasappel en toch enorm gezond. Dit heeft het te danken aan de basis van maté en citroengras.

Zettijd
Frisheid
Sterkte
Floraal
Zoet
Kruidig

Zetadvies

Schenk heet water in je theekopje en schuif de dispenser éénmaal om je theezakje te vullen. Laat het water een minuutje afkoelen. Doe de thee daarna in je theekopje en laat het 5 minuten trekken voor een super smaakvolle blend.

Wil je de thee lichter hebben? Laat het dan 20-30 seconden minder trekken en hergebruik eventueel de bladeren.

Smaakprofiel

De eerste trek van deze kruidenthee steelt ongetwijfeld de show. Vol van smaak, maar toch licht en verfrissend. Je zal merken dat de sinaasappel een aangename nasmaak meegeeft.

De tweede trek geeft iets meer ruimte aan de sinaasappelsmaak, maar daardoor verliest het wel het warme karakter van de maté en citroengas.

Deel je mening

Wat vind je van de theeën deze maand?

Scan de code hiernaast om je feedback automatisch met ons te delen.

Scan de code op de tablet om je feedback automatisch met ons te delen.

Welke smaken wil je volgende maand graag proberen?

Ook daar kan je een bericht over sturen met de QR-code hierboven. Laat ons weten welke theesoorten/smaken je graag wilt