Thee mixen – overbodig of onmisbaar?

Thee is voor velen van ons een vast deel van de dag. Of het nu is tegen een verkoudheid, voor energie, of puur voor de smaak, het verwarmende karakter van thee is altijd fijn. Maar is het echt nodig om thee te mixen? Je neigt al snel naar een favoriete smaak, dus het is toch zeker niet nodig om altijd zelf iets te mixen?

Natuurlijk niet. Thee hoeft niet gecompliceerder te worden dan nodig is. Maar er zijn wel een aantal redenen om wel even stil te staan bij je theeblend.


thee mixen

1. Bewust genieten

Wij zijn ook grote fans van thee. Wij weten dat als je te vaak hetzelfde warme drankje drinkt, is het vaak meer uit routine. Wat je dan ziet, is dat de smaak naar de achtergrond kan vallen. Hetzelfde kopje thee is simpelweg niet zo lekker als de eerste.

Thee mixen draait om het losbreken van die routine – het vinden van de juiste balans en zien wat echt bij je past. Je bent vast wel benieuwd geweest naar een bepaalde combinatie. Niets weerhoud je van het mixen van die blend, maar je zal veel meer geneigd zijn om goed op de smaak van die thee te letten wanneer hij binnen is. Is het wat je ervan verwacht had? Hoe goed werken de ingrediënten samen? Misschien past die ene smaak net wat beter bij een groene thee, of kun je het de volgende keer op een andere manier zetten. Hoe dan ook, het is een bewustere ervaring, waardoor je er (hopelijk) meer van kan genieten.

2. Close, but no cigar

Kieskeurig zijn is oké. Sterker nog, wij stimuleren het bij iets wat dagelijks (misschien een paar keer) terugkomt in je dag. Je hebt vast wel eens thee gedronken die toch niet helemaal zo goed was als je hoopte.

Je kan natuurlijk andere thee proberen, of teruggaan naar die go-tos. Maar ik kan soms koppig zijn – je kent bepaalde smaakcombinaties van ander eten, zoals gebak, of juist hartige gerechten en daar werken ze wel goed samen. Thee is uniek, er zijn ontelbare factoren die invloed kunnen hebben op de smaak. Een paar kleine tweaks kunnen zorgen voor meer harmonie in een theemelange. Soms is het gewoon jammer om een smaak op te geven – probeer een andere verhouding, of een andere theesoort. Wie weet kan het daarna toch die cup of comfort zijn waar je zo naar uitkeek.


3. It’s not you, it’s tea

Smaken verschillen. Behoeftes ook – dat snappen we. We willen nou eenmaal andere favorieten proeven als het koud is buiten en die Home Alone marathon net is begonnen. We willen namelijk dat iets aansluit en toepasselijk is voor de momenten die we koesteren.

Thee is te veelzijdig om genoegen te nemen met een smaak. Bij Teazie staan we maar al te graag stil bij het nieuwe en persoonlijke gedeelte van thee. Al onze thee wordt pas geblend bij je bestelling. Dus je blend bevat alleen de ingrediënten die je zelf gekozen hebt, maar let op: kan sporen bevatten van inspiratie en creativiteit. En voor meer van het laatste, kan je altijd terecht bij onze socials.


Blijf op de hoogte

https://www.instagram.com/p/B5Iq6JphsD2/

About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart