Thee bij het ontbijt – een goede start van de dag!

Je hoort het continu; het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ook niet zo gek, want een goede start is het halve werk (als we spreekwoorden moeten geloven). Ontbijtgewoontes verschillen enorm van persoon tot persoon. Sommigen ontbijt uitgebreid, anderen met alleen een paar crackers en heel wat mensen ontbijten totaal niet. Ook drankjes zijn een belangrijk onderdeel van een goed, gebalanceerd en vooral lekker ontbijt. Vandaag vertellen we je hoe je een heerlijke thee kan maken voor bij je ontbijt.


Thee voor bij het ontbijt

Geen zee te hoog

Omdat een ontbijt zo gevarieerd kan zijn, is het goed om ook verschillende theeën te kennen die bij de ontbijtjes passen. Laten we beginnen door te kijken naar verschillende soorten ontbijten en bijpassende theesoorten.

Uitgebreid ontbijt

Ben jij iemand die enorm uitgebreid ontbijt? Gebakken eitjes, toast, alles erop en eraan? Dan heb je een thee nodig die een even grote energiekick geeft. Kies voor een robuuste theesoort, zoals een earl grey of een meer delicate Darjeeling thee. Zwarte thee heeft een hoog cafeïnegehalte en geeft je een gepaste boost bij je ontbijt.

Harmonieuze combinaties

Let goed op de balans van smaken van je thee en het ontbijt zelf. Vind je het lekker om de dag te beginnen met een cracker/toast met gerookte zalm? Probeer dan een groene of oolong thee erbij. Vaak hebben deze smaken die goed op elkaar aansluiten vanwege de frisheid.


spoon watch cups and kettle on table

Less is more

Ontbijt jij redelijk simpel? Dan blijft je thee ook simpel, maar dat hoeft het niet minder lekker te maken. Over het algemeen zouden wij adviseren om niet meer dan 2 aanvullende smaken te kiezen voor thee bij het ontbijt. Bij het maken van je melange kan je, als je wat lichter ontbijt, kiezen voor een kruidenthee of witte thee met een zachtere smaak. Vaak zullen wat florale smaken ook wonderen verrichten bij zo’n theemix. Probeer korenbloem, kamille of lavendel voor een subtiele toevoeging. Je hoeft deze theeën ook niet zo lang te laten trekken als je ze te sterk vindt.


teacup with sliced lemon

Fris en fruitig

Goed. Je hebt een theesoort gekozen en de eventuele aanvullende smaken toegevoegd. Het hoeft niet daar te stoppen natuurlijk – het lekkere aan een goede thee voor bij het ontbijt is vaak een frisse toevoeging, dus neem bijvoorbeeld een citroenschijfje of verse gember voor die extra touch. Toevoegingen geven de laatste details die je thee echt afmaken. Ga je voor een krachtige zwarte thee? Je zou er een scheutje melk in kunnen doen. Kook de thee dan even door zodat het sterk genoeg is voor de melk erbij.

Ben je er niet helemaal uit welke theesoorten of smaken het best bij je passen? Check dan onze aanraders voor snelle inspiratie of lees dan onze ultieme theegids voor uitgebreide tips om betere thee te mixen, zetten en proeven – op elk moment van de dag. Vergeet ook vooral niet om extra thee te zetten, want je hoeft niet te stoppen met thee drinken als je klaar bent met je ontbijt.


De lekkerste thee voor bij het ontbijt

Wat is jouw favoriete ochtend melange? Vertel ons over je ontbijtritueel en je voorkeursthee voor in de ochtend via de reacties of onze sociale media!


De Ningo is onze nieuwste aanrader op basis van een hand gerolde groene thee.
Volg jij ons al op Facebook?

About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart