Tot rust komen met thee

De lekkerste thee voor in de avond!

Er zijn ontzettend veel (kruiden)theesmaken en soms zie je door de theeplanten het bos niet meer. Eén ding is zeker: voor elk moment is er een geschikte theesoort. Theesoorten verschillen echter sterk van elkaar en sommige theesoorten hebben eigenschappen die ze extra geschikt maken voor een bepaald moment van je dag. In deze blog hebben we het over lekkere melange thee voor in de avond – een melange waar je bij kan ontspannen & comfortabel je dag mee kan afsluiten. We kijken naar zowel theesoorten als melanges.


thee voor in de avond

Kies licht

Theesoorten hebben onderling sterke verschillen, afhankelijk van hoe ze verwerkt zijn na het plukken. Zo hebben meer verwerkte theesoorten, zoals zwaardere oolong theeën en zwarte theeën, een robuuster profiel en een hoger cafeïnegehalte. We kunnen ons voorstellen dat je niet al te veel zin hebt in een cafeïne kick in de avond, dus is het een goed begin om te kijken naar lichtere theesoorten.

De basis

Voor het gemak, beperken we het aantal theesoorten tot 3 varianten die helemaal geschikt zijn voor in de avond. De lichtere theesoorten, witte en groene thee zijn hier in ieder geval twee goede keuzes voor. Je kan natuurlijk ook kiezen voor iets waar helemaal geen cafeïne/theïne in zit, namelijk een kruidenthee of tisane. Tisanes smaken over het algemeen wat anders dan traditionele thee, maar ze hebben wel vaak de eigenschap dat ze van nature geen cafeïne bevatten. Ook ideaal als thee voor in de avond! Je hebt talloze soorten kruidenthee, zoals deze tisane gemaakt van 4 Nederlandse gewassen, maar voor het gemak kiezen we een populaire tisane: rooibos.


thee voor in de avond

Specifieke thee voor in de avond

Soms heb je behoefte aan meer dan een basis theesoort. Als we kijken naar de meeste blends die bedoeld zijn voor in de avond, zien we dat florale ingrediënten enorm populair. Waarschijnlijk komt dit door de lichtere smaken en de rustgevende werking van een aantal bloemen, zoals kamille. Ook fruitige smaken kunnen, met een lichte zoetheid, een prettige toevoeging bieden aan je melange. Hier heb je wat voorbeelden van smaken waar je aan kan denken:

-Kamille(bloesem)
-Lavendel
-Rozen
-Cranberry
-Mango (vooral bij groene thee!)


zoete thee

Je eigen blends

Nu heb je een aantal ideeën voor welke theesoorten en aanvullende smaken geschikt zijn voor in de avond. Als je zelf een thee gaat mixen, dan raden wij nog in ieder geval de volgende specifieke combinaties aan:

Groene Sencha thee met mango en rozenbottel
Witte thee met rozenbladen
Rooibos met kamille en cranberry
Gunpowder thee met hibiscus
Groene jasmijnthee met citroengras


Is thee verslavend? Je krijgt in onze vorige blog een geruststellend antwoord.
Volg ons op Facebook om niets te missen!
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Comments (01)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart