De lente is hier!

En daar zijn we blij mee – heerlijk weer gaat natuurlijk super samen met even lekkere thee. Het is nu ruim een week lente en in deze blog willen we je vertellen over goede thee voor in de lente. We gaan het hebben over basis theesoorten (wit, groen, oolong) en aanvullende smaken om dit zwoele weer mee in te gaan.


thee voor in de lente

Licht, subtiel, zacht

We gaan een periode in waar het eindelijk weer eens warmer wordt. Meer zon. De bomen beginnen weer prachtig te bloeien. Maar ondanks het warme weer, drinken we niet minder thee! We gebruiken deze tijd van het jaar vaak om onze smaken een beetje af te wisselen. Dus waar kan je aan denken bij thee voor in de lente? Je zal over het algemeen meer zachte theesoorten willen drinken overdag. Die krachtige opkikker van de earl grey kan nog zeker, maar dan vooral in de ochtend. In de middag en avond is het weer perfect voor de subtiele karakteristieken van bijvoorbeeld sencha thee of witte thee. Deze smaken overheersen niet te veel en zijn over het algemeen gewoon wat prettiger en lichter. Ook fijn als je niet van cafeïne houdt – deze theesoorten hebben hier minder van! Je hoeft dus niet speciaal rekening te houden met wat je in de avond drinkt.


Lente

Thee voor in de lente

Deze theesoorten zijn van zichzelf natuurlijk al super. Maar dit seizoen verdient meer nuances om het te verbeteren. Overweeg dezelfde principes bij het kiezen van je blend. Daag jezelf uit om bij thee voor in de lente eens te experimenteren met diepte. Hier zijn de lichtere theesoorten dan ook heel geschikt voor. Ga voor flower power, met hibiscus, kamille, of bijvoorbeeld korenbloem. Maar ook fruitige smaken geven een verwelkomende zoetheid voor de zwoele dagen van dit seizoen. Wij raden aan om voor de lichtere theesoorten maar met maximaal twee aanvullende smaken te werken, zodat je nog steeds een prettige balans houdt.


Maak er een moment van: thee voor in de lente

Onze grootste tip voor deze week is het volgende: wees uitgebreid, ga even lekker zitten en maak een momentje van je volgende thee. We zitten momenteel in een gekke periode die ook veel van ons vraagt, dus probeer vooral nu de kleine, kostbare momenten van de dag volledig bewust mee te maken. Heb jij bepaalde theegewoontes die horen bij dit seizoen? Smaken die je er écht mee associeert? Laat het ons weten! We horen altijd graag van je.


Dit is onze nieuwe aanrader, de Aquarius! Volg onze Facebook voor het nieuwste van Teazie.
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart