Waar het allemaal begint

Onze theesoorten

Theesoorten; het begin van je mix

Alleen
favorieten.

1 x
Groene thee
1 x
Zwarte thee
1 x
Oolong thee
1 x
Witte thee
1 x
Kruidenthee
.01

Groene theesoorten

Theesoorten variëren enorm. Groene thee wordt verkregen door de thee maar gedeeltelijk te verwerken. Hierdoor zit het ongeveer tussen zwarte thee en witte thee in wat betreft sterkte. Smaken van groene thee zijn ontzettend variërend.

Groene thee

Groene jasmijn

Groene jasmijn thee

Niets minder dan magisch. Jasmijnthee is enorm geliefd onder bloemige smaken voor groene thee. Wij gebruiken jasmijnbloesem die in de nacht bloeit met een mix van hoogwaardige, Chinese groene thee voor onze mix. Voor 5 nachten worden deze bloemen blootgesteld om de niets minder dan magische smaken over te brengen naar de theebladeren.

De bloemensmaak is aanwezig, maar niet overweldigend bij deze jasmijnthee – de zwoele smaak van de blend is dus heerlijk te combineren. Je kan deze mix helemaal je eigen maken met aanvullende florale of zoete, fruitige tinten. Hoe dan ook zal je enorm veel diepte uit je blend halen.

Een gedetailleerde blik op groene jasmijnthee

Smaak
profiel.

Intensiteit
Bloemigheid
Fruitig
Kruidigheid
Combinatiemogelijkheden

Haal het meeste uit groene jasmijnthee

Combinatie tips.

Floraal

De groene jasmijnthee is van zichzelf al een prachtige, bloemige basis. Ga verder deze richting in met smaken als hibiscus, kamille of korenbloem om een zachte theemix te maken. Op basis van flower power, natuurlijk.

Fruitig

Groene jasmijnthee heeft een bijzonder uitnodigend karakter. De soepele, groene basis werkt ook super goed samen met natuurlijke zoetigheid. Denk bijvoorbeeld aan fruitige smaken, bijvoorbeeld mango of appel. Ook cranberry en rozenbottel zijn heerlijk in een groene jasmijn mix.

Out-of-the-box

Er zijn minder voor de hand liggende aanpakken voor het mixen van je jasmijnthee. Voor een prettige aanwezigheid van een pittige smaak, pas na de initiële bloemige hints, probeer chili.

Groene thee

Green earl grey

Green earl grey thee

Een moderne, verfrissende twist op een echte klassieker. Green earl grey de perfecte combinatie van frisheid met bergamot. Dit is een mooie biologische melange met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Heel anders dan je gewend bent van groene thee!

Onze green earl grey is gemaakt van biologische Chinese sencha thee en bestaat uit groene thee en bergamotolie. Dit zorgt voor een subtiele en lichte smaak belevenis. Het is een heerlijke thee voor in de avond, vanwege het natuurlijk lage theïne gehalte. 

Een gedetailleerde blik op green earl grey

Smaak
profiel.

Intensiteit
Bloemigheid
Fruitig
Kruidigheid
Combinatiemogelijkheden

Haal het meeste uit groene earl grey thee

Combinatie tips.

Zoet, zoet, zoet

En daar heb je geen suiker voor nodig. De meeste groene theesoorten hebben een karakteristieke, zachte en lichte smaak. Deze delicate eigenschappen zorgen ervoor dat ook deze interessante groene sencha thee heerlijk is met zoete smaken. Je kan green earl grey thee heel lekker mixen met ingrediënten als mango en rozenbottel. Voeg zo nodig hier en daar een florale tint toe aan je blend met wat hibiscus.

Fris en kruidig

Naast een zoete mix, zou je ook kunnen kiezen voor wat meer kick door frisse kruiden te gebruiken. Het is al een vrij lichte thee van zichzelf, dus de toevoeging van frisse kruiden zorgt voor een heerlijk, dorstlessend kopje thee. Gebruik hiervoor munt, gember of brandnetel bij je green earl grey.

Sterker? Sterker.

Hier komt de veelzijdigheid van deze thee goed naar voren. Experimenteer met sterke smaken die je gewoonlijk niet snel zou associëren met groene thee. Verrijk je green earl grey thee met zoethout, steranijs, of zelfs kruidnagel.

Groene thee

Chinese gunpowder

Chinese Gunpowder thee

Chinese gunpowder is een hele bekende groene thee uit China. In China wordt dit ook wel parelthee genoemd. De thee die je ziet, is een collectie van theebladeren die zijn opgerold tot kleine parels. Veel mensen vinden deze parel lijken op buskruit, vandaar de naam Chinese gunpowder.

Het rollen van deze parels zorgt er voor dat de thee bladeren minder snel beschadigen en dus een extra goede smaak afgeeft. De parels bevatten grovere theebladeren waardoor de geur kruidig wordt ervaren en de smaak redelijk krachtig is.

Een gedetailleerde blik op Chinese gunpowder

Smaak
profiel.

Intensiteit
Bloemigheid
Fruitig
Kruidigheid
Combinatiemogelijkheden

Haal het meeste uit Chinese gunpowder thee

Combinatie tips.

Kruidig en krachtig

Chinese gunpowder thee laat haar verschil met andere groene theesoorten direct voelen. Het is erg krachtig en vol van smaak. Maak gebruik van dit smaakprofiel door erop voort te bouwen met kruidige en krachtige theesmaken. Ga voor een mix met steranijs, kaneel en citroenzeste. Dit geeft ook veel mogelijkheden voor een tweede of derde smaak in je mix.

De Gunpowder show

Omdat Chinese Gunpowder thee zo’n sterk karakter heeft, kun je er ook voor kiezen om die collectie van smaken in het spotlicht te zitten. Breng het naar de voorgrond met zachtere smaken, zoals korenbloem, munt of kamille. Dan neem je niets weg van de uitgebreide smaken van de Gunpowder thee.

Out-of-the-box

Iets anders proberen met je Gunpowder theemix? Probeer hibiscus en citroenzeste om de smaak te versterken en te verdelen over een aantal golven. Een robuuste groene thee voor nét even wat anders.

.02

Zwarte theesoorten

Zwarte thee wordt over het algemeen onder de theesoorten het langst verwerkt na de oogst. Het proces om thee te verwerken bestaat uit ten minste 5 stappen en wordt volledig doorlopen bij zwarte thee. Hierdoor krijgt het een krachtig karakter, met sterk aanwezige smaken.

Zwarte thee

Earl grey

Earl grey thee

Een ongetwijfelde en onmisbare klassieker. Earl grey is één van de meest populaire theesoorten ter wereld. Vaak is dit het eerste waar men aan denkt bij het horen van “zwarte thee” of zelfs “thee.” Deze robuuste theesoort is zo populair om goede redenen.

Met een karakter wat beroep doet op de prettige citrussmaak van bergamot, is dit een verrijkte zwarte thee met een herkenbare aanwezigheid. Het biedt, met haar sterke basis, een prachtig canvas om je eigen thee van te mixen.

Een gedetailleerde blik op earl grey

Smaak
profiel.

Intensiteit
Bloemigheid
Fruitig
Kruidigheid
Combinatiemogelijkheden

Haal het meeste uit earl grey thee

Combinatie tips.

Ware aard

Earl grey is volledig ontworpen, met twee aspecten in gedachten. De krachtige eigenschappen van zwarte thee gemixt met de bekende bergamotsmaak. Om dit te apprecieren en verder uit te breiden, voeg je citroenzeste toe aan je blend.

Nieuwe invalshoek

Ga voor een andere twist, die het meeste haalt uit de sterke basis van earl grey thee. Kies kruidige toevoeging om een echt robuuste blend te krijgen. Denk hierbij aan kruidnagel, steranijs of zoethout.

Alledaags genieten

Earl grey thee is prima geschikt als alledaagse blend. Om de blend een beetje in balans te houden, kan je wat meer neutraliserende ingrediënten kiezen, zoals munt of kamille.

Zwarte thee

Darjeeling

Darjeeling thee

Exclusief. Delicaat. Darjeeling thee is vernoemd naar haar afkomst in West-Bengalen, India. Heel anders van smaak en textuur wegens de plek waar het geteeld wordt. Namelijk ver boven zeeniveau in een specifiek gebied.

Met een fruitige en kruidige body, is dit een zwarte thee die vooral op de voorgrond zal willen zijn van je theeblend. Ondanks dat, is Darjeeling thee ook heerlijk te mixen. Onze Darjeeling is een First Flush thee met FTGFOP I kwaliteit – dat staat voor Finiest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe. Deze kwalificatie wordt alleen gegeven aan bladeren van bijzonder hoge kwaliteit.

Een gedetailleerde blik op Darjeeling thee

Smaak
profiel.

Intensiteit
Bloemigheid
Fruitig
Kruidigheid
Combinatiemogelijkheden

Haal het meeste uit Darjeeling thee

Combinatie tips.

Indian spice

Darjeeling is van zichzelf een erg kruidige zwarte thee. Laat de bladeren tot hun recht komen door kruidige smaken te versterken, met bijvoorbeeld met gebruik van kaneel of kruidnagel.

Darjeeling light

Ga voor een lichter alternatief en omarm de soepele, delicate aspecten van deze bijzondere zwarte thee. Gebruik brandnetel en appel voor een gebalanceerde smaak met natuurlijk smaakmakers voor je thee.

Pittig en zacht

Chili is een perfect ingrediënt om toe te voegen aan je Darjeeling blend. Combineer met bijvoorbeeld rozenbottel of wegendoorn bessen voor een aanvullende, subtiele smaak. Maak je geen zorgen: de Darjeeling blijft prachtig op de voorgrond.

.03

Oolong theesoorten

Oolong thee wordt meer geoxideerd dan groene thee, maar minder dan zwarte thee. Haar smaken variëren sterk en kunnen zowel op groene als zwarte thee lijken, met fijne nuances voor veel variaties. Dit is één van de theesoorten die echt beoordeeld dient te worden op individueel niveau.

Oolong thee

Milky oolong

Milky oolong thee

Klaar voor iets anders? Oolong thee kan sterk variëren van smaak, aan de hand van hoe het verwerkt is. Milky Oolong is nog een trede hoger wat betreft complexiteit. Het krijgt de naam van de romige geur en zelfs textuur van de thee. De met de hand gerolde bladeren van deze thee geven enorm veel smaak en een textuur die je niet gewend bent van thee.

Het heeft een vrij sterk karakter en kan prima gepaard worden met kruidige of zoetere smaken. Frisse ingrediënten kunnen de blend juist uitbalanceren, dus ook dat is een lekkere optie. Hoe dan ook, zal Milky Oolong thee voor degenen die haar nog niet kennen een prettige verassing zijn.

Een gedetailleerde blik op milky oolong thee

Smaak
profiel.

Intensiteit
Bloemigheid
Fruitig
Kruidigheid
Combinatiemogelijkheden

Haal het meeste uit milky oolong thee

Combinatie tips.

Floraal en zacht

Laat je niet gek maken door de opgerolde theebladeren die je ook bij Chinese Gunpowder thee hebt gezien. Milky Oolong is in geen enkel opzicht hetzelfde. Speel in op de romige en zachte smaak van Milky Oolong thee door het aan te vullen met korenbloem, kamille of misschien hibiscus.

Magnificently milky

Verrijk Milky Oolong thee met een mix van kruiden en fruit. Er zijn veel opties mogelijk om zo’n dergelijke mix te maken, maar wij adviseren appel, cranberry, kruidnagel en chili.

Oolong avondje

Milky Oolong is enorm aantrekkelijk voor unieke theemixen vanwege de unieke karakteristieken van deze thee. Maar simpele blends werken ook erg goed. Zo kun je een alledaagse Oolong blend maken door gember en mango toe te voegen.

.04

Witte theesoorten

Witte thee staat bekend voor de meest delicate smaken van alle soorten thee. Verwacht veel subtiele hints van smaken die bij elke keer dat je de thee zet, op bijzondere manieren doorschemeren.

Witte thee

White Dream

White Dream thee

Delicaat en smaakvol. Dat is onze White Dream thee, afkomstig uit China. Deze thee is handgemaakt en, zoals alle andere witte thee, het minst verwerkt. Je ruikt een kalmerende, natuurlijke aroma van de bladeren van deze White Dream. Omdat deze thee een stuk soepeler is van smaak, geeft het ruimte aan andere smaken om er goed uit te springen.

Maak je niet druk, de White Dream zal achteraf nog even met een fijne nasmaak zijn aanwezigheid laten merken. Het is in ieder geval een echte alleskunner, dus waar je White Dream mee combineert, is alleen begrensd door jouw creativiteit!

Een gedetailleerde blik op white dream thee

Smaak
profiel.

Intensiteit
Bloemigheid
Fruitig
Kruidigheid
Combinatiemogelijkheden

Haal het meeste uit white dream thee

Combinatie tips.

Zoet en fruitig

Witte thee is extreem delicaat. Het werkt het beste met gelijksoortige smaken. Overweeg zachte, subtiele ingrediënten om de smaak van White Dream goed in stand te houden. Appel, mango en kamille werken heel goed.

Rustige ochtend

Een andere twist aan white dream thee is om het wat frisser te maken met behulp van de juiste kruiden. Wij adviseren een frisse aanpak door je witte thee te mixen met munt of brandnetel. Hierbij kun je gember of citroen toevoegen.

Harmonieus

White Dream, zal je merken, is erg veelzijdig en geeft veel vrije ruimte om je thee op een creatieve manier te mixen. Gebruik dit als een leeg canvas om de harmonie tussen twee smaken vast te leggen in je blend. Probeer appel en kaneel, of hibiscus en chili.

.05

Kruidentheesoorten

Kruidenthee is alle thee die verkregen wordt, dat niet afkomstig is van de theeplant, Camellia sinensis. Wij zijn grote liefhebbers van veel soorten kruidenthee, zoals verse muntthee of verse gemberthee.

Kruidenthee

Rooibos

Rooibos thee

Wie kent het niet? Rooibos, die bekende rood-oranje kleurige kruidenthee met die heerlijke, kenmerkende smaak. Rooibos een 100% natuurlijke kruiden thee afkomstig uit Zuid-Afrika. Door onze verse bladeren met lange snit zijn deze rooibos theebladeren van zeer goede kwaliteit en komen ze extra goed tot leven in je mix.

Rooibos bevat onder andere meerdere mineralen. Mineralen zoals zink, Mangaan, Ha-zuren, magnesium, koper, ijzer, calcium en fluoride. Verder is deze Rooibos, in tegenstelling tot onze andere theesoorten, ook cafeïnevrij en van nature laag in tannine.

Een gedetailleerde blik op rooibos thee

Smaak
profiel.

Intensiteit
Bloemigheid
Fruitig
Kruidigheid
Combinatiemogelijkheden

Haal het meeste uit rooibos kruidenthee

Combinatie tips.

Rooibos 2.0

Rooibos is enorm geliefd in Nederland. Probeer eens een vernieuwende twist op deze bekendheid te maken. Kies ervoor om je kruidenthee van rooibos te vernieuwen met appel of gember. Het zal je verrassen!

Adellijk

Balanceer je blend! Wanneer je zelf een rooibos mix samenstelt bij Teazie, kun je ervoor kiezen om citroenzeste toe te voegen. Brandnetel zal een soortgelijk effect hebben met een sterk verschillende smaak.

Rust en vrede

We zijn niet vergeten dat rooibos ook erg aantrekkelijk is als kruidenthee, omdat het van nature geen cafeïne bevat. Maak een mix om echt bij tot rust te komen met kamillebloesem. Wil je hier nog wat smaken aan toevoegen? Kies dan voor fruitige toevoegingen.

Meer theesoorten zien?
Blijf bij.

Omdat thee altijd beter zal
blijven worden.

Wij zijn altijd bezig met het ontdekken en toevoegen van nieuwe smaken, zodat jij, samen met ons, thee kan blijven ontdekken op nieuwe manieren. Omdat wij zo enthousiast worden van theeblends en zelf thee maken, hebben wij aanraders waar we regelmatig nieuwe toevoegingen in zetten. Volg ook onze sociale media (Facebook, Instagram en LinkedIn) om ervoor te zorgen dat je niets mist.

Wordt theeleverancier van Teazie

Wil jij leveren aan Teazie? Heb je unieke theebladeren en ben jij aantoonbaar bezig met het helpen van de supply chain?

Neem dan contact met ons op. Teazie is altijd aan het innoveren en bezig met het uitbreiden van een uitgebreid en kwalitatief assortiment. 

Lever thee aan Teazie

Wees bij de paradigm shift

Innoveer met
ons mee.

Altijd vernieuwend

Staat jouw smaak er niet tussen?

Vul je emailadres in zodat we kunnen reageren.

Missen we nog iets?
We horen graag van je.

We willen er graag voor zorgen dat jij de lekkerste mix kan maken die je je maar kan bedenken. Mochten er smaken zijn die jij graag in je theemix zou willen hebben, laat het ons dan vooral weten. We proberen snel je bericht te beantwoorden.

Teazie
Add to cart