7 redenen waarom kruidenthee geweldig is

Wij houden allemaal van thee. Kruidenthee is alle thee die gezet wordt, wat niet afkomstig is van theeplant, Camellia sinensis. Kruidenthee kan enorm verschillen – van verse muntthee tot gemberthee, lavendel of rooibos. Het heeft veel verschillende vormen, met allemaal hun unieke eigenschappen. Dus, wat zijn de voordelen van kruidenthee? Is kruidenthee goed voor je? Vandaag geven we je 7 redenen die daar antwoord op geven.


Is kruidenthee goed voor je?

Het mooiste van de natuur

Kruidenthee is niet alleen goed voor je, het biedt ook enorm veel keus. Vaak hebben deze theesoorten ook geen cafeïne van nature, wat ze heel geschikt maakt voor de avond. Flora is enorm gevarieerd, alleen al in Nederland. Je kan je zo gek niet voorstellen hoeveel opties je hebt voor kruidenthee en combinaties hierin. Dus, is kruidenthee ook goed voor je? Waar is het dan allemaal goed voor?

1. Kruidenthee verhoogt je weerstand

Kruidenthee heeft positieve effecten op je weerstand en een sterkere weerstand is altijd goed! Bescherm jezelf zo veel mogelijk tegen virussen en griepjes en drink dus voldoende (kruiden)thee.

2. Kruidenthee is goed voor je spijsvertering

Nog een positief aspect van kruidenthee, is dat het goed is voor je spijsvertering. Het zorgt ervoor dat je systeem nét wat lekkerder loopt na het eten. Merk je misschien niet veel van, maar wel fijn! Mocht je wel last van een moeizame spijsvertering hebben, dan is dit misschien een goed moment om bepaalde kruidentheesoorten te proberen.


Is kruidenthee goed voor je?

3. Kruidenthee vermindert stress

Dit kunnen we allemaal zo nu en dan wel eens gebruiken. Kruidentheesoorten, zoals bijvoorbeeld kamillethee, zijn bijzonder goed hierin. Ze verminderen je stress en brengen je over het algemeen meer rust. Ook super goed om wat lekkerder te slapen!

4. Natuurlijke detox

Je lichaam heeft onderhoud nodig. Regelmatig kruidenthee drinken geeft je lichaam een natuurlijke detox door thee. Je krijgt bakken met goede stofjes binnen als je vaak kruidenthee drinkt – en dat merk je! Je zal je vrijwel altijd heerlijk voelen na een kopje kruidenthee.

5. Kruidenthee is goed voor je huid

Nog een van de voordelen van kruidenthee. Misschien zelfs een minder voor de hand liggend voordeel. Antioxidanten in kruidentheesoorten als rooibos verzorgen je huid op een natuurlijke manier. Een goede methode om bijvoorbeeld acne onder bedwang te houden zonder supplementen te gebruiken!


Is kruidenthee goed voor je?

6. Kruidenthee kan je helpen afvallen

Naast dat ze zelf een heerlijke dorstlesser zijn zonder (of met weinig) calorieën, heeft kruidenthee meer voordelen voor afvallen. Kruidenthee kan je helpen met vet verbranden en je metabolisme boosten, waarmee je op een natuurlijke manier af kan vallen.

7. Kruidenthee verlaagt je bloeddruk

Het laatste voordeel van deze blog over kruidenthee, is dat het je bloeddruk verlaagt. Een hoge bloeddruk is niet goed voor je en kruidenthee kan een geschikt alternatief zijn voor medicatie hiervoor. Hibiscus is een goede kruidenthee om je bloeddruk mee te verlang.


Voordelen van kruidenthee: meer dan een smaakje.

Je hebt nu 7 redenen gelezen die aantonen hoe bepaalde kruidentheesoorten je kunnen helpen! Je hebt je misschien wel eens afgevraagd “is kruidenthee gezond?” of “waarom is kruidenthee gezond?” en het exacte antwoord is afhankelijk van de kruidentheesoort, maar als een collectief zijn er enorm veel voordelen van kruidenthee voor regelmatige drinkers. We hebben stiekem nog een achtste voordeel van kruidenthee: ze smaken heerlijk! Wat is jouw favoriete kruidenthee?


https://www.facebook.com/photo?fbid=248502149876345&set=a.159364018790159
Op onze Facebook hebben we een aantal tips gedeeld voor theedrinkers! Heb jij ze al gelezen?

About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart