Waar kun je het beste thee kopen?

Er bestaan tientallen duizenden soorten thee. Je wilt, als je thee gaat kopen, waarschijnlijk gewoon een theemelange hebben die je lekker vind smaken. Misschien zoek je iets wat van 100% natuurlijke ingrediënten is gemaakt, zonder bijvoorbeeld toegevoegde aroma’s of kunstmatige smaakstoffen. Waar kun je het beste thee kopen en waar moet je eigenlijk op letten? Daar gaan we het in deze blog over hebben, zodat jij gerust kan inslaan!


Waar kun je het beste thee kopen?

Let op de bladeren

Het is geen geheim dat een goede melange begint bij de juiste bladeren en eventueel de juiste samenstelling, wanneer je te maken hebt met een mix. Waar moet je op letten als je hoogwaardige theebladeren wilt kopen? Er zijn een aantal kenmerken van bladeren die je in één opzicht kan zien, misschien wel de belangrijkste hiervan is de grootte. Grote, langdradige bladeren zijn in de meeste gevallen echt een must. Aan de andere kant, betekent dat dus dat je fijngemalen thee, zoals de thee die je in zakjes koopt, moet vermijden. Losse bladeren smaken simpelweg beter, omdat ze minder contact met lucht hebben en dus minder snel hun smaak en karakter verliezen.

Details zijn alles

Je wilt altijd in ieder geval altijd zo veel mogelijk weten over die thee die je koopt. Een heel duidelijk signaal dat je een slechte theemelange vast hebt, is als er op de verpakking staat “thee,” “zwarte thee,” “kruidenthee” of iets in die trant – zonder enige aanvullende informatie. Je wilt op zijn minst weten wat voor theebladeren het zijn, of hoe ze verwerkt zijn, in welk seizoen ze geplukt zijn, de herkomst, en ga zo maar door. Meer informatie is beter.


Waar kun je het beste thee kopen?

In welke winkels kun je de beste thee vinden?

Gelukkig is goede thee vrij makkelijk te vinden en op veel plekken verkrijgbaar. Je hebt ruimte om hier je voorkeur aan te geven; sommige mensen willen graag online rustig assortimenten bekijken en bestellen, anderen snuffelen liever rond in een winkel en weigeren al snel thee te kopen zonder het even te ruiken. Speciaalzaakjes, boutiques en bijvoorbeeld toko’s kunnen allemaal een prima thee assortiment bieden. Vraag ook vooral wat de medewerkers aanraden, als je in een winkel bent. Waar koop jij het liefste je thee?


Tot rust komen met thee? Je leest alles over zachtere theemelanges in onze vorige blog.
Volg Teazie op Facebook om geen berichten te missen!
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Comments (01)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart