Geen zakje nodig – Westers theezetten

“Maar een zakje is zo makkelijk!” Nee. Nope. Nyet. Theezetten met losse bladeren is niet moeilijk en het is cruciaal voor het halen van de smaak uit je mix. Vandaag hebben we het over de ‘normale’ manier van losse thee zetten. Vooral in de zin van wat je kunt doen om de lekkerste thee te zetten en het gemak te houden.


theezetten

Geduld is een schone zaak

Het eerste wat je moet doen bij je nieuwe mix is kijken naar het zetadvies. Hierin zal wat staan over de temperatuur van het water, hoeveel thee je kan gebruiken en hoe lang de thee moet trekken. Hiervan afwijken kan, maar normaal gesproken wil je in ieder geval één keer de thee volgens het advies zetten. Mocht je dan iets anders willen, dan kun je altijd bijstellen voor een net wat ander smaakprofiel.

Size matters

Er zijn een aantal factoren waar je op kan letten als je thee uitzoekt – en je mag best kritisch zijn. Een indicator voor hoe goed bepaalde (kruiden)theesoorten zijn, is bijvoorbeeld de soorten bladeren die je krijgt. Zo is bij rooibos een lange snit een goed teken wat betreft de kwaliteit. Een algemeen puntje wat betreft hoe de er visueel bijstaat is de hoeveelheid theeknoppen. Hoe meer, hoe beter. Daar zitten de meaty parts van de bladeren in, wat betekent dat alle goede stoffen zoals anti-oxidanten daarin zitten. Daarnaast zit daar ook alle smaak. Dat moet je hebben dus!

Voetstoots aangenomen bij theezetten

Er zijn een aantal mythes in de theewereld over het theezetten, waar iedereen van af mag stappen. Allereerst, thee zetten en nachos eten zijn wel degelijk verschillend. Je hoeft je thee niet te dippen in heet water. Voor Westers theezetten, schenk je het water op de juiste temperatuur in je kopje en leg je de theezeef volgens de instructies erin. Tot die tijd hoef je dus niets te doen, dus je kan bijvoorbeeld kijken naar de Facebookpagina van Teazie.


Onze theemixen zijn vernieuwd! We hebben nu meer opties om het formaat voor je
favoriete blend te kiezen. Onze potjes zijn geschikt tot wel 60 kopjes thee!
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart