3 tips om je gasten te entertainen met thee!

Wie houdt er niet van? Een warm kopje thee. Of het nou een klassieke Earl Grey of rooibos melange is, thee is geschikt voor elk moment van de dag. Eén van de punten waar thee helemaal goed op scoort, is het entertainen van gasten. De maatregelen van de coronacrisis beginnen te versoepelen. Komen er binnenkort weer eens vrienden of familie over de vloer? Je hebt vast ongelooflijk veel om over bij te praten. In deze blog geven we je 3 tips over hoe je thee kan zetten op een manier die geschikt is om je geliefde gasten een echte show te geven.


Organiseer een high tea om te entertainen met thee!

1. Organiseer een high tea

Je hebt er vast al meerdere gehad. Een high tea is een heerlijk arrangement van verschillende theesoorten en hapjes. De hapjes zijn vaak zoet én hartig, dus leef je helemaal uit. Je hoeft namelijk niet in een hotel of restaurant te zitten om een high tea te doen. Zoek een aantal recepten op en doe je best – of koop stiekem wat in. Zet ook een aantal theesoorten klaar en kick off! Wanneer de eerste thee op is, breng je de volgende pot. Een high tea is niet alleen heerlijk, het is ook een super goede gelegenheid om bij te praten. Plus, je zal er waarschijnlijk nog wat complimenten voor krijgen ook. Bedank ons daar later maar voor.

2. Thee + theather = theeater

Oké, dat was heel slecht. Waar het op neer komt is dat je in ieder geval even goed kan nadenken over welke thee je kiest. Je kan natuurlijk kiezen voor je favoriete smaken, of gasten zelf laten kiezen, maar er zijn een aantal theesoorten die simpelweg beter geschikt zijn voor een show. Probeer theebloemen of een goede gunpowder thee te verwerken in je arrangement, dit zijn namelijk theebladeren die zich langzaam ontvouwen en dansen in het hete water – ze zien er gewoon prachtig uit wanneer je ze zet. Neem een glazen theepot mee en zet de thee voor de gasten voor een extra wow-effect.


Warme theeblend - tips om te entertainen met thee

3. Kies of maak de mooiste melanges

Thee mag best de show stelen soms. Laat je gasten kiezen welke thee ze willen, niet alleen door een smaak te noemen, maar door te kijken naar verschillende melanges en te ruiken wat ze het meeste aanspreekt. Zorg dat je verschillende mixen klaar hebt staan en doe ze in mooie potjes voor wanneer je bezoek er is. Entertainen met thee is het makkelijkst als het persoonlijk is. Wie weet, als je ze thee heel lekker vinden, komen ze misschien zelfs sneller terug!


Entertainen met thee. Wat zijn jouw go-to’s?

Iedereen heeft een eigen manier als het aankomt op het verwennen van gasten. Wat zijn jouw favoriete theesoorten om aan gasten te geven als je bezoek krijgt? Wat staat er nog meer op tafel? Laat het ons weten in de reacties of op onze Facebook of Instagram!


Wat een prachtige thee, die Suoi. Goede keuze voor je volgende tea party. 🙂
Volg je ook onze Facebook voor meer aanraders en inspiratie?

About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart