Melk in thee: hoe laat je het beter smaken?

In een eerder bericht hebben we behandeld hoe populair melk in thee is, vooral in bepaalde Aziatische landen. Omdat het in Nederland niet zo vaak gedronken wordt, vertellen we je in deze blog hoe je betere thee met melk maakt. Voor een betere ervaring, kun je de rest lezen in een traditioneel Brits accent. Go on then.


De showstopper: thee met melk!

De showstopper

Thee met melk kan bijzonder lekker zijn en een nieuw perspectief bieden op krachtige melanges. De reden dat er überhaupt gekozen wordt voor deze combinatie, is voornamelijk om de textuur aan te passen en eventuele bittere smaken weg te nemen. Dit wordt gedaan op basis van robuuste zwarte thee, van verschillende variaties – vaak met aanvullende smaken zoals kruidnagel, steranijs, of kaneel.

Waarom geen thee met melk?

In Nederland is het dus niet zo populair om je thee met melk te drinken. Waarom komt dat? Het grootste verschil zit in sterkte. Je ziet vaak dat het eindresultaat van onze zwarte thee simpelweg niet zo sterk is dan een Engelse of misschien Indiase variant. Als gevolg hiervan, heeft het niet de romige compensatie van melk niet nodig en gaat het slapper smaken. De thee valt weg – logisch, dat je dat niet lekker vindt.


Dit is hoe je WEL thee met melk maakt!

Het geheim voor de juiste thee!

Oké, vooruit. Het is niet echt een geheim – meer een eenvoudige tip om uit te proberen. Volgende keer dat je een stevige thee wilt zetten met de intentie om het te drinken met een scheutje melk, kun je het volgende proberen. Giet heet water in je theepot en schenk het vervolgens in een pannetje op het vuur (belangrijk!). Voeg je theebladeren toe en kies een hoeveelheid dat past bij je theepot. Iets meer kan geen kwaad, je gaat immers voor een sterke thee. Laat het een goede 7-10 minuten op middel tot hoog vuur doorkoken en roer zo nu en dan om ervoor te zorgen dat er geen bladeren vastzitten aan de zijkanten of bovenop het water. Schenk dit vervolgens door een zeefje terug in je theepot. Serveer met een scheutje melk of eventueel suiker, mocht je het te sterk of bitter vinden.


Laat je inspireren

Wil jij een eigen melange maken? Kijk eens rond online voor recepten van sterke thee met melk. Denk bijvoorbeeld aan Chai of Boba. Laat je inspireren en kies de smaken die echt bij jou passen, voor wanneer je een eigen thee samenstelt. Tip: je kan ook een hele pot zetten en door de dag heen kopjes inschenken en opwarmen. Zo geniet je de hele dag door van een consistente, heerlijke en vooral even andere thee dan normaal. Nog steeds niet helemaal jouw ding? Smaken verschillen! Laat ons weten welke theesoorten jouw favoriet zijn. Voor meer inspiratie, kun je onze Facebook in de gaten houden. We posten iedere week nieuwe aanraders.


Dainty – het Engelse woord voor sierlijk. Een erg gepaste naam voor onze nieuwste aanrader. Probeer ‘m nu.
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Comments (01)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart