Thee zonder suiker drinken? Deze 6 theeën moet je eens proberen

Thee zonder suiker drinken is iets wat veel mensen doen op het moment dat ze willen minderen met suiker. Dat is natuurlijk in veel gevallen verstandig en omdat wij steeds vaker de vraag krijgen over hoe je dat kan doen, schrijven we deze blog om daarmee te helpen. We hebben namelijk zes hele lekkere theeën op een rijtje gezet voor je die ook erg lekker en bijzonder smaakvol zijn zonder suiker.

We belichten hier 6 (kruiden)theesoorten omdat je op die manier tot voldoende variatie komt in je thee-assortiment thuis of op je werk.

Theedoos met lepel

Het belang van variatie

Als je van suiker in thee af probeert te stappen, is het belangrijk om variatie te hebben in je thee-assortiment. Zo blijf je namelijk verschillende smaken proeven en raak je niet uitgekeken op één smaak.

De theeën die we aanraden zijn losse theeën, dus check of je de juiste accessoires hebt voor losse thee en weet hoe je het zo lekker mogelijk zet.

Wanneer je alles hebt om een goed kopje losse thee te zetten, kun je ook experimenteren met de temperatuur van je water. Met name bij groene thee kan dit gevolgen hebben voor hoe je kopje thee smaakt.

Zwarte theeën

We beginnen met zwarte theeën. Deze zijn vaak rijk in smaak, robuust en hebben relatief veel cafeïne. Deze sterke basis maakt ze geschikt voor bepaalde soorten smaken waardoor je unieke theeblends krijgt. Hieronder zie je twee tips van heerlijke zwarte theeën.

Berry Bliss – Voor mensen die graag thee met een klontje suiker drinken, is de Berry Bliss een super lekker alternatief. Het is een sterke, fruitige thee die al van zichzelf heerlijk zoet is.
Sweet Vanilla – Liever een warme, rokerige smaak? Dan is de Sweet Vanilla een betere keuze. Ook deze is door de echte stukjes vanille lekker zoet voor een zwarte thee.

Groene theeën

Toe aan iets fris, of een thee die net even wat lichter is? Dan is groene thee een goede keuze. Deze theeën zijn vaak minder sterk en bevatten ook minder cafeïne dan zwarte theeën. Hierdoor passen ze goed bij andere smaken, met name vruchten zijn lekker met groene thee.

Passionfruit Rose – Dit is een mix van groene en witte thee, stukjes fruit en florale ingrediënten. Super gebalanceerd, erg lekker en heeft wederom niks extra’s nodig.
Sencha Lemon – Misschien vind je het ook eens lekker om af te wisselen met een scherpere thee in plaats van een zoete. Dan kun je gaan voor de Sencha Lemon – heel fris, licht en een goede thee om een hele pot van te zetten.

Kruidentheeën

Wil je naast suiker ook minder cafeïne drinken? Thee is een goede vervanger voor koffie, omdat het een lager cafeïnegehalte heeft, maar er is nog een beter alternatief. Kruidenthee (of tisane) is afkomstig van planten anders dan de Camelia Sinensis (de theeplant) en bevatten helemaal geen cafeïne. Dat betekent niet dat ze niet lekker zijn – dus we hebben ook van deze variant twee tips voor je.

Rooibos Punch – De welbekende rooibossmaak gecombineerd met hele frambozen geven een heerlijk zoete, warme smaak.
Forest Fruits – Deze ken je natuurlijk al van de thee in de supermarkt, maar wij hebben het over kwalitatieve losse thee. Een melange met niets anders dan gedroogde vruchten op basis van hibiscusbloesems geeft een rijke, zoete smaak zonder suiker.

Hoe lang moet je thee laten trekken?
Thee zonder suiker

Thee zonder suiker: goed te doen.

Samengevat: minderen met suiker is heel goed te doen wanneer je normaal gesproken een klontje of twee in je thee doet. Met de juiste theeën kun je genieten van heerlijke smaken zonder die nog extra te versterken met suiker. Bij de meesten gaat het toch al snel om 1 à 2 klontjes suiker in 3-4 kopjes thee, dus dat scheelt wel!

Op welke manieren ben jij aan het minderen met suiker? Of heb je eigenlijk nooit suiker in je thee? Laat het ons weten op FacebookLinkedIn en Instagram met een reactie. Je kunt ook op deze pagina’s terecht voor regelmatige updates, tips, recepten en meer! Je kan je ook abonneren op onze blog om geen bericht meer te missen.

Sharing is caring!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Misschien ook interessant...

Facebook
Twitter
LinkedIn