Voor de fijnproevers

Kruidenthee en thee met kruideninfusies zijn enorm populair. Bij Teazie zijn we natuurlijk grote voorstanders van thee infusies, omdat, per definitie, alle theesmaken die niet van de theeplant komen, infusies zijn. Dus zelfs rooibos is een kruidenthee – maar wij gebruiken ‘m als basissmaak! In deze blog hebben we het over wat meer traditionele kruiden, vooral bekeken vanuit Aziatische invloeden.


Kruidenthee

Waarom kruidenthee?

Simpel gezegd, kruiden kunnen je thee verrijken. De reden dat thee mixen aantrekkelijk is, is omdat je verschillende elementen erin kan verwerken, die allemaal op hun eigen manier en sterkte terugkomen. Het voordeel van sterkere kruiden, zoals kaneel, steranijs, of zelfs pittige pepers, is dat deze erg goed doorkomen. Ze vertalen ook goed naar een aangename smaak.

Koud of warm?

Thee heeft een heet water nodig om goed te trekken en smaken in het drankje te verkrijgen. Hoewel er genoeg theesoorten zijn die koud heerlijk zijn, vinden wij zelf dat een kruidige thee het beste warm gedronken kan worden. Dit geeft toch het kenmerkende aan het smaakprofiel van je ingrediënten. Maar ook dit is zeker afhankelijk van wat je kiest voor je melange.

Een goed begin

is het halve werk. Denk aan een sterke basisthee, die je kruiden ook daadwerkelijk aan kan. Ceylon, earl grey, Assam, Darjeeling zijn allemaal hele geschikte kandidaten. Een goede theeblend met krachtige kruiden is direct bijzonder – je merkt dat het gebruik van bepaalde smaken je hele blend kunnen versterken.


Het hele spectrum

Er is ongelooflijk veel keus bij het kiezen van een kruidige theeblend. Je hoeft namelijk niet te stoppen bij traditionele theesmaken, maar je kan zelfs denken aan smaken die je bij het koken gebruikt. In onze vorige blog hebben we het gehad over Masala Chai, een Indische manier van thee bereiden, waar meerdere sterken kruiden en melk gebruikt worden. Dit is allemaal op basis van sterke zwarte thee, maar zorgt voor een veel complexere, warme smaak. Een smaak die tegenwoordig iedereen wel kent. Als het niet van Masala Chai is, is het wel van de Chai Lattes die je zo nu en dan drinkt.

Voor specifieke aanraders, zijn er een aantal kruiden die bijzonder geschikt zijn voor theezetten:

  • Kruidnagel
  • Kaneel
  • Kardemom
  • Steranijs
  • Gember
  • Munt


Ik hoor je al denken – echt? Ja, echt. Melk in thee wordt in Nederland bijna niet gedronken. Maar het is op heel veel…

Geplaatst door Teazie op Zaterdag 21 december 2019
Vorige blog al gelezen? Hier was de aankondiging op Facebook!
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart