Thee voor het voorjaar waar je warm van wordt!

Het wordt al wat warmer! Niet heel warm, maar wel warm genoeg om misschien van die zelfgemaakte ijsthee te maken. Natuurlijk zijn echte theedrinkers altijd voorbereid en hebben ze voor ieder seizoen een favoriete thee, maar in deze blog gaan we je nog even verder op weg helpen. We gaan het in deze blog hebben over thee voor in het voorjaar. Laat je inspireren door deze stevige voorjaarssmaken voor je thee!

Waar moet je aan denken bij een lekkere thee voor de herfst? Er zijn een aantal factoren die zorgen voor een heerlijke blend bij kouder weer. Denk aan vooraf gemixte melanges, deze bestaan vaak uit ingrediënten die wat kruidiger zijn. Ook zie je dat die vaker in combinatie met zwarte of  in ieder geval een sterkere thee gepaard worden. Ook florale smaken kunnen lekker verwarmend zijn voor bij je thee voor in de herfst. Denk bijvoorbeeld aan kaneel, appel, sinaasappel en rozenbottel – dit zijn allemaal super populaire smaken voor deze seizoenen.

Thee voor in het voorjaar - een paar tips!

Voorbeelden van thee voor in het voorjaar

Oké, we gaan je een paar voorbeelden geven van heerlijke blends die je zelf kan maken voor wanneer het wat kouder is. Disclaimer: we blijven vooral bij zwarte thee – die zijn natuurlijk wat sterker, maar je zou ook kunnen kiezen voor een kruidenthee als rooibos voor een cafeïnevrij alternatief.

Je kan ook kiezen voor juist een sterke blend, zoals earl grey met sinaasappel, gember en appel. Een heerlijke blend die niet fout kan gaan. Verwen jezelf met het lichte getintel van de gember, een fruitige smaak van de sinaasappel en het lichtzoete van appelstukjes op een bedje van die bekende bergamotsmaak van Earl grey thee.

Darjeeling met kaneel, steranijs en rozenbottel. Bij thee voor in de herfst ben je nou eenmaal op zoek naar een tikje kruidigheid om van op te warmen. Deze blend zorgt ervoor dat je een bijzondere basis van onze Indiase First Flush Darjeeling versterkt met kruiden waar ook lokale theedrinkers trots op zouden zijn. Uiteraard met een vleugje rozenbottel voor die bekende, 100% natuurlijke zoetigheid.

Milky oolong met perzik, hibiscus en citroenzeste. Milky oolong is een fascinerende thee – het ruikt en smaakt compleet anders dan je van thee gewend bent. De reden dat deze verfrissende basis meedoet met de “grote jongens” van zwarte thee in onze seizoensgebonden aanraders, is het enorm fijne mondgevoel en de smaak. Samen met perzik en hibiscus heb je een subtiele mix van fruitig en floraal met precies de juiste sterkte. De afdronk zal, door de toevoeging van citroenzeste, scherper zijn en een prettige combinatie aan smaken bieden.

Wat vind jij?

Smaken blijven natuurlijk persoonlijk. Drink jij het liefste een sterke, zwarte thee wanneer het kouder is, of ga je toch voor wit, groen of zelfs kruidenthee? Wat is jouw ideale thee voor in het voorjaar? Wij zijn benieuwd wat jij het liefst drinkt in de herfst en winter – laat het ons weten! Dat kan via onze Facebook of Instagram! Benieuwd naar meer over thee en je eigen mix? Lees dan verder in onze blog.

Sharing is caring!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Misschien ook interessant...

Facebook
Twitter
LinkedIn