GASTBLOG: Zoveel theeleuten, zoveel smaken!

Een theeleut in hart en nieren. Dat ben ik. Niet alleen vanwege de smaak. Ook alles wat bij theedrinken hoort maakt mij blij. Van High-tea tot theepot.

Naast theedrinken, schrijf ik ook graag over thee. Voor mijn website www.overyvonne.nl heb ik onder andere https://overyvonne.nl/de-reden-waarom-jij-als-echte-theedrinker-geen-koffie-lust een blog geschreven over de reden waarom echte theedrinkers geen koffie lusten.

losse thee voor een theeleut

Thee-inspiratie week

Geïnspireerd door de vele reacties op deze blog, heb ik een thee-inspiratie week georganiseerd. Vijf andere theeleuten hebben in een mini interview alles verteld over hun favoriete theesmaken, gewoontes en ‘thee place to be’.

Uit deze vijf interviews blijkt dat smaakvoorkeuren zo verschillend zijn. Voor mij zijn smaken als  rooibos- en munt echt een no go! Veel theeleuten blijken juist deze twee soorten het liefste te drinken!

Niet alleen qua smaak liggen de voorkeuren uiteen. Ook heeft elke theeleut zo zijn favoriete theemoment van de dag en voorkeur voor theedrinken uit een glas of mok.

Theeleuten: Theeglas of mok?

Dit inspireerde mij tot het uitzoeken waar je je thee het beste uit kunt drinken: een glas of een mok.

Het blijkt dat in een mok (subtiele) smaken minder goed tot hun recht kunnen komen. Door de ruwere binnenkant slaan deze smaken ‘dood’.  Maar een mok heeft ook voordelen: het geleidt de warmte minder goed. Je brandt je hierdoor minder snel aan een mok dan aan een glas.

Thee drinken uit een glas heeft wat betreft het behouden van de smaak dus een streepje voor. Ook heeft theedrinken uit een glas het voordeel dat je de kleur kunt zien. Hierdoor kun je goed de sterkte van je thee bepalen. Een ander voordeel is dat een glas door de gladdere structuur makkelijker schoon te houden is.

Let bij het drinken van thee uit een glas wel op dat je een echt theeglas gebruikt. Deze glassoort is zo ontwikkeld dat het tegen de hitte van de thee kan.

Wat de voor- en nadelen ook zijn, drink thee vooral zoals jij dat zelf het liefste wilt. Het is jouw moment om te genieten.

Je eigen smaak

Om echt te genieten van je thee, kies je uiteraard voor je favoriete smaak. Maar hoe leuk is het als je ook kunt kiezen uit je eigen samengestelde theemelange? Een smaak die helemaal bij jou past. Dat is echt genieten. En wat nog leuker is: geef een zelf samengestelde theemelange als cadeau. Bedenk welke smaken jij echt bij diegene vindt passen en stel een thee samen.

Om een smakelijke melange samen te stellen, heb ik aan David van Teazie gevraagd waar je dan op moet letten. En waarom het samenstellen van een eigen theemix zo lekker is. In zijn gastblog voor www.overyvonne.nl verteld hij alles over zijn liefde voor het zelf mixen van je thee. 

teazie

Wil je ook een eigen theemelange? Hier op teazie.nl vind je alle smaken om jouw favoriete thee mix samen te stellen. En alle tips om de perfecte combinatie te maken. Zelf heb ik een theemelange samengesteld met Earl Grey, citroengras en korenbloem. Ik ben benieuwd!

Groetjes Yvonne.

Geniet van je eigen thee en maak er een mooie dag van!

Wil je meer weten over thee mixen en de verschillende mogelijke combinaties? Wij schrijven regelmatig blogs op onze website. Niks meer missen? Volg ons dan op Facebook.

Sharing is caring!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Misschien ook interessant...

Facebook
Twitter
LinkedIn