De populairste theesmaken van deze lente (2023)

Met een assortiment van ruim 50 smaken, lijkt het ons goed om de populairste theesmaken van de lente van dit jaar (tot nu toe) uit te lichten. In deze post vertellen we je over 4 (kruiden)theeën die heerlijk zijn voor dit voorjaar. Ook vertellen we meer over de samenstellingen van deze blends, cafeïnegehalte en meer.

Pak je kopje thee erbij en let’s get started.

Populairste theesmaken in de lente

1. Vanilla Jasmine

Theesoort: groene + witte thee
Smaken: jasmijn, aardbei
Cafeïnegehalte: relatief laag
Sterkte: sterke, zoete smaak

De Vanilla Jasmine is een gigantische hardloper dit voorjaar. Deze zachte, zoete thee is perfect voor groene theedrinkers die toe zijn aan een thee die wat meer bijzonder is dan een normale groene thee.

De combinatie van groene thee (Sencha) met witte thee (Yunnan), maakt dit een knapperige en frisse thee. Super lekker voor in de middag of zelfs als ijsthee. Ook zorgt deze combi voor een relatief laag cafeïnegehalte, waardoor je dit ook gerust wat vaker op een dag kan drinken.

2. Berry Bliss

Theesoort: zwarte thee
Smaken: blauwe bes, cranberry
Cafeïnegehalte: relatief hoog
Sterkte: sterke, volle smaak

We durven het bijna niet toe te geven, maar de Berry Bliss is eigenlijk een zwarte thee voor iemand die niet van zwarte thee houdt. Deze melange is aangevuld met korenbloem, appelstukjes, cranberry en blauwe bes wat de robuustheid van een zwarte thee behoorlijk balanceert.

Het resultaat is een friszoete, lichtzure (door de toevoeging van appel) zwarte theemelange vol van smaak. Lekker zoet, vrij hoog in cafeïne gezien de basis van geoxideerde bladeren en bovenal een super uitnodigende geur en smaak. Perfect om je dag mee te beginnen. En te eindigen. En alles daartussen.

Populairste theesmaken in de lente

3. Honeybush bio

Theesoort: kruidenthee
Smaken: malt, honing
Cafeïnegehalte: van nature cafeïnevrij
Sterkte: zachte, milde smaak

Onze Honeybush is de coole grote broer van je alledaagse kopje Rooibos. Net als die welbekende kruidenthee, is ook deze afkomstig van struiken in Zuid-Afrika. Het grote verschil zit, zoals de naam suggereert, in de malt-achtige milde honingsmaak. Dit zit van nature in deze plant – het is er niet aan toegevoegd.

Deze biologische melange geeft een rustig, gebalanceerd kopje thee die voor velen niet sterk genoeg zal zijn voor ‘s ochtends, maar perfect voor de (na)middag en is dus ook geschikt voor een cafeïnevrije consumptie.

4. Ginger Lemon

Theesoort: kruidenthee
Smaken: gember, citroen
Cafeïnegehalte: van nature cafeïnevrij
Sterkte: scherpe, pittige smaak

Voor deze kruidenthee kun je de verse gemberthee even opzij schuiven. Dit is een heuse krachtpatser van een melange. Alsof gember als primair ingrediënt nog niet genoeg is, wordt deze melange ook aangevuld met citroenzeste en een vleugje zoethout.

De Ginger Lemon is erg sterk, maar verfrissend en een lekkere afwisseling van de standaard theeën die je meestal drinkt. Ondanks de supersterke smaak, is het wel cafeïnevrij en daarmee prima geschikt voor de hele dag door.

De Theebar bij Cubics, Tilburg

Populairste theesmaken voor de lente

Er zijn enorm veel theesmaken om mee te variëren deze lente. Voor gebruikers van onze Theebar betekent dit dat we iedere maand weer met een leuke verassing kunnen komen.

Wat zijn jouw favoriete theesmaken voor in de lente? Laat het ons weten via een bericht of reactie.

Meer weetjes en tips over thee? Volg ons op FacebookLinkedIn en Instagram voor regelmatige updates, tips, recepten en meer! Je kan je ook abonneren op onze blog om geen bericht meer te missen.

Sharing is caring!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Misschien ook interessant...

Facebook
Twitter
LinkedIn