3 self-care tips van Amber

Voor onszelf zorgen is nog nooit zo hip geweest, sterker nog, de #selfcare trend valt bijna niet meer weg te denken van onze dagelijkse dosis internet en al zeker niet in de bizarre tijd waarin we ons nu bevinden. Ik ben zelf ook een enorme voorstander van een dagje voor mezelf zorgen en ben dan ook niet bang om al eens iets nieuw uit te proberen. Speciaal voor Teazie, heb ik 3 kruidige self-care tips voor jou.

Voor ik ga beginnen wil ik mezelf nog even kort voorstellen. Ik ben Amber, een 18-jarig meisje uit Antwerpen met een doel. Ik wil namelijk zo veel mogelijk mensen aanzetten tot het leven van een gelukkig leven door het delen van mijn eigen ervaringen, tips & tricks en meer. Dit doe ik sinds mijn 13 op mijn persoonlijke blog https://www.ambersthings.be. Voor jezelf zorgen is voor mij echt een must, want alleen door voor onszelf te zorgen kunnen we later voor een ander zorgen.

ontbijt op bed

Begin je dag met een goed ontbijt

Ik ben van mezelf niet echt een ontbijter, maar tijdens dagen waarop ik extra goed voor mezelf wil zorgen, houd ik enorm van een portie chia pudding. Dit is niet alleen lekker, maar het is ook nog eens super simpel om te maken. Meng voor één portie 120ml (soja)melk en 60ml chiazaadjes bij elkaar en laat dit een nachtje in de koelkast staan. Voeg er bij het ontbijt wat fruit en een kopje thee aan toe en je hebt een heerlijk ontbijtje.

Bonustip!

Dit brengt mij trouwens bij iets anders dat ik leuk vind om te doen tijdens een dagje self-care: dingen voorbereiden voor de volgende dag. Ik houd er enorm van om dingen onder controle te hebben. Daarnaast helpt bezig zijn met iets me vaak ook om mijn gedachten te verzetten. Ontbijtjes en drankjes voorbereiden voor de volgende dag helpen me dus echt goed. Jou misschien ook.

Drink water…

Of maak er ice tea van. Dat water drinken gezond is, weten we ondertussen allemaal, maar dat neemt niet weg dat niet iedereen er zo van houdt. Maak er daarom eens iets leuks van. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is je thee toevoegen aan een kan koud water. Dat duurt misschien net iets langer om te trekken, maar dat werkt ook prima. Voeg er dan nog een scheut versgeperst gember- en/of citroensap aan toe en zet hem een tijdje in de koelkast. Op deze manier heb je een gezond (want geen toegevoegde suikers) en lekker drankje om de hele dag door van te drinken.

kopje thee

Neem een thee bad!

Gooi je gebruikte theezakjes of theebladeren niet meteen weg nadat je ze gebruikt hebt. Je kan ze ook gebruiken om in je bad te doen. Voeg nog wat schijfjes citroen toe voor leuke Instagram foto’s en kom tot rust wanneer je huid de tijd van zijn leven heeft. Maak het extra gezellig met een gezichtsmasker en net natgemaakte theezakjes voor op je ogen.

Benieuwd naar wat je nog meer kan doen om goed voor jezelf te zorgen en een gelukkig leven te leven? Neem dan zeker een kijkje op https://www.ambersthings.be mijn blog

Liefs, Amber

Wil je meer weten over thee mixen en de verschillende mogelijke combinaties? Wij schrijven regelmatig blogs op onze website. Niks meer missen? Volg ons dan op Facebook.

Sharing is caring!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Misschien ook interessant...

Facebook
Twitter
LinkedIn