GASTBLOG: Mentale balans tijdens de Coronacrisis

Hoi, lezers van Teazie! Mijn naam is Danique van der Snoek. Sinds 3 jaar schrijf ik met enige regelmaat (reis-)artikelen voor het online reismagazine Travelgirls. Tegenwoordig focus ik mij ook lifestyle en gezondheid. Ook heb ik de draad met het schrijven van fictie en poëzie weer opgepakt. Op dit moment werk ik aan de opbouw van mijn eigen site en ben ik bezig aan een manuscript. Het blog dat ik voor Teazie mocht schrijven, draagt bij aan de richting waarin ik op wil als een schrijver. Bewustwording van bepaalde aspecten, en uitspreken van een krachtige boodschap. Dat voor mij in dit geval de balans in mentale gezondheid inhoudt. In deze blog schrijf ik over de mentale balans tijdens de Coronacrisis, Veel leesplezier!

coronacrisis

De Coronacrisis

We leven in een rare wereld. Rijen voor de supermarkt, horeca dicht, onze vrijheid beperkt. Alles in ontregelt. Maar hoe kom je deze onvoorspelbare en vreemde tijd nou eigenlijk door? Hoe zorg je dat je ondanks de strenge regels toch je gedachten kan verzetten en jezelf bezig houdt?

Naast thuiswerken en een rondje wandelen, zijn er op dit moment niet veel alternatieven om aan je dagelijkse prikkels te komen. Het kan dan ook gebeuren dat je je mentaal even niet meer zo fit voelt. In dit blog geef ik je een aantal tips om mentaal in balans te blijven.

#1 Keeping the memories alive

Op dit moment kunnen we niet veel dingen ondernemen. Feestjes, reizen en evenementen zijn gecanceld en ook het vooruitzicht is niet in elke sector even positief op korte termijn. Op dit soort momenten zijn onze herinneringen onze beste vrienden. Niet alleen zijn het onze geheugensteuntjes naar een mooi moment, ook zullen ze een bepaalde waarde geven die je terug halen naar de gebeurtenis. Punitiviteit!

Trek die oude foto boeken uit de kast, of scroll eens je sociale media door. Misschien heb je altijd al een fotoboek willen maken maar heb je hier nooit de tijd voor gehad? Zoek die foto’s op, druk ze af en (her)beleef deze mooie momenten uit het verleden. Momenten die er zeker in de toekomst weer gaan komen.

#2 Voorkom een inkakker, blijf bezig

Thuiswerken is helaas niet op iedereen van toepassing, waardoor er veel tijd overblijft. Onze dagen zijn ontregelt, en daar door ons ritme ook. Hoewel een dagje streamen hierdoor erg aanlokkelijk lijkt, werkt dit voor onze energie averechts. Door de hele dag binnen achter een scherm te blijven voelen we ons sneller lusteloos en moe.

Blijf bezig! Naast een wandeling, geeft deze periode ook een ultieme kans om onze skills bij te schaven. Kies bijvoorbeeld voor een thuis studie, het leren van een nieuwe taal of het volgen van een online workshop.

En blijf vooral in contact met de buitenwereld. Sluit jezelf niet af in een volledig isolement. Op dit moment zijn er van allerlei apps waardoor je met meerdere vrienden tegelijk kan video bellen. Zo kan de vrijdagmiddag borrel toch door gaan in een 21 eeuwse stijl!

Geniet van de kleine dingen.

#3 Pak je rustmoment

In deze periode wordt er veel van ons gevraagd. We passen ons aan, we houden af stand en we geven tijdelijk op aan ons normale leven. Een hele hoop om in een keer in je op te nemen. Er komt veel op ons af, en de spanningen kunnen in onze quarantaine verblijven wel een op lopen.

Pak je rustmoment! Het is belangrijk om overzicht te houden op je zaken, en rust in je hoofd. Eventuele stress, of gevoelens van isolement mogen niet onze gedachten gaan beheren.

Kies een vast moment op de dag om iets te doen waarin je tot rust kan komen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door te mediteren of het nemen van een warm bad. Verzet je gedachten, en gun jezelf de tijd om even tot jezelf te komen. Een moment van serene rust, kan je de hele dag baat bij hebben!

#4 Behoudt een vast ritme

Voor het behoudt van onze energie, en daarmee onze mentale gezondheid is het belangrijk om een ritme te behouden. Dit voor een natuurlijk verloop van onze dag. Wakker worden met energie, en écht moe zijn als we naar bed gaan.

Sta op een werkdag rond dezelfde tijd op, en eet in dezelfde patronen, sla geen maaltijd over en blijf actief!

Meer lezen over mentale balans en lifestyle?

Hartelijk bedankt voor het lezen van mijn blog. Ik hoop dat het je als lezer heeft geactiveerd om eens na te denken over je eigen mentale balans en welzijn in het leven en of je wel voldoende rust en regelmaat aanhoudt waardoor je goed in je vel zit. Mocht je vragen hebben, dan kan je mij altijd terug vinden op Instagram @Daniquevdsnoek

Als je nieuwsgierig bent geworden naar mijn andere werk, dan wil ik je uitnodigen om mijn nieuwe domein www.girlintotheworld.blog in de gaten te houden. De site is nog niet af, maar ik ben er mee aan de slag. Daarnaast kan je mijn reis gerelateerde artikelen terug vinden op https://www.travelgirls.nl/author/danique

Wil je meer weten over thee mixen en de verschillende mogelijke combinaties? Wij schrijven regelmatig blogs op onze website. Niks meer missen? Volg ons dan op Facebook.

Sharing is caring!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Misschien ook interessant...

Facebook
Twitter
LinkedIn