#teazietips: de perfecte thee voor een opkikker

Het is weer veel te vroeg. Je hebt het super druk met je werk en moet van alles voorbereiden, dus staat er al een wekker om half zeven. Je bent al drie keer verslaafd geweest aan koffie dit jaar, dus je drinkt liever een thee voor je woensdagochtend opkikker. Begrijpelijk! Los van die koffieverslaving, als je thee bijvoorbeeld gewoon lekker vind, kun je thee prima gebruiken om een energieboost te krijgen. In deze blog geven we je een paar voorbeelden van wat voor melanges je zou kunnen nemen!


thee voor een opkikker

Een sterke basis

Als je op zoek bent naar een extra opkikker uit je thee, begin je natuurlijk met het kiezen van een passende theesoort. Theesoorten die geoxideerd zijn, produceren over het algemeen een hoger cafeïnegehalte dan andere theesoorten. Welke theesoorten zijn geoxideerd? Voornamelijk zwarte theesoorten en sterke oolong thee. Denk bijvoorbeeld aan English Breakfast thee (de naam geeft het al weg!), earl grey, Darjeeling, of Assam thee.

Wanneer je de theesoort gekozen hebt, wil je het natuurlijk zo goed mogelijk zetten – want niets is zo vervelend als iets opnieuw moeten doen op een drukke ochtend. Vaak willen deze sterkere theesoorten op een relatief hoge temperatuur gezet worden. Daarvoor check je natuurlijk de instructies van je melange.

Als je er nog een tandje bij wilt doen en het niet erg vindt om eventueel een paar minuten langer bezig te zijn, kun je je theebladeren in een pannetje kokend water zetten. Gewoon een paar minuten op het vuur mee laten koken. Toch te sterk? Je zou een scheutje melk kunnen toevoegen.


thee voor een opkikker: smaken kiezen!

Goed op smaak

Ben jij iemand die een hele uitgebreide melange drinkt in de ochtend? De meeste theeën die bedoeld zijn om in de ochtend te drinken zijn redelijk simpel. Ze bestaan (vaak) uit die kenmerkende zwarte thee, soms met wat rode vruchten of andere smaken, maar zijn over het algemeen erg simpel. Je hoeft niet een super gecompliceerde thee te hebben waarbij je continu nieuwe smaken aan het ontdekken bent. Eén aanvullende smaak is vaak wel voldoende.


de perfecte thee voor een opkikker!

Nog ééntje dan?

Wanneer drink je te veel thee? Als we het alleen hebben over cafeïne, is thee ongeveer half zo sterk als koffie – met gemiddeld 30 mg versus 60 mg bij koffie. Een volwassene kan, volgens het Voedingscentrum, in ieder geval 400 mg caffeïne per dag drinken. Dat zijn ruim dertien kopjes thee, dus je hoeft je niet druk te maken of een potje thee te veel is! Neem gerust die thermos mee op pad of naar het kantoor. Welke thee drink jij het liefst als je een energiekick nodig hebt?


De Jili is onze nieuwste aanrader! Heb jij onze Milky Oolong al geproefd?
Volg ons op Facebook voor meer aanraders!
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart