#teazietips: een geweldige high tea thuis!

Wie houdt er niet van? Een super ruim en knus gedekte tafel, meerdere plateaus aan hapjes, van kleine sandwiches tot zoete gebakjes. En natuurlijk een bijzondere selectie aan thee. We hebben het natuurlijk over een high tea (of, zoals de Engelsen het noemen, afternoon tea)! Een geweldig uitgebreid assortiment aan hapjes, thee om je middag heerlijk door te brengen met vrienden of familie. Wij vertellen je in deze blog hoe je een high tea thuis verzorgd, zodat je die verwennerij ook in het comfort van je eigen huis kan aanbieden!


high tea thuis!

Bird’s-eye view

We beginnen met een overzicht van wat je weg kan zetten bij een high tea thuis. We gaan proberen zo dicht mogelijk bij ‘het echte werk’ te blijven, dus kies je eigen uitdagingsniveau door het eten en de thee zelf samen te stellen. Bij een high tea kun je in ieder geval het volgende aanbieden:

-Vier tot zes soorten thee, afhankelijk van hoe lang je de high tea wilt organiseren (houd hier ook rekening mee bij het kiezen van je hapjes!). Probeer zo gevarieerd mogelijk te zijn met je thee – kies dan ook sterke zwarte theesoorten, zoals Earl grey en Darjeeling, maar ook kruidenthee zoals rooibos. Witte theesoorten zijn ook erg geschikt, maar daarvoor zul je lichtere hapjes willen. Zet ook een melk kannetje en een suikerpotje op tafel voor de liefhebbers. Al worden ze niet gebruikt, het staat leuk!

-Sandwiches! Ga ook zeker hier voor variatie en verspreid ze mooi over je taartstandaard (het liefst eentje met meerdere lagen). Estethisch gezien echt een verrijking voor de high tea thuis, maar ook lekkere hapjes die bij iedereen goed zullen bevallen. Denk aan roomkaas met komkommer, een zelfgemaakte eiersalade of gerookte zalm met dille en kruidenkaas. Klaar voor een uitdaging? Maak dan ook je eigen brood!


High tea thuis!

-Scones! De klassieke must-have bij Engelse afternoon teas. Ook bij jou high tea thuis mag deze zeker niet ontbreken. Hiernaast op de middelste laag afgebeeld – scones zijn kleine, luchtige gebakjes die je heel makkelijk zelf kan maken. Ze smaken fantastisch in combinatie met jam en clotted cream. Probeer wel échte clotted cream te vinden, substituten smaken over het algemeen niet even goed. Wat betreft het eeuwenoude debat of je eerst jam of eerst clotted cream smeert, voor ons komt de clotted cream er eerst op! Reken ongeveer 1.5 à 2 scones per persoon, afhankelijk van hoeveel andere hapjes je gaat aanbieden en hoe lekker je gelooft dat je scones zijn 😉.


Doe je volgende high tea thuis!

De puntjes op de i

Een high tea (thuis) hoeft helemaal niet zo luxe te zijn. Oké, jawel. Pak je beste porseleinen servies met matchende theepot en taartstandaard. Details zijn alles bij een high tea – zo zul je zien dat alle hapjes in een high tea over het algemeen redelijk contrasterende smaken hebben, zodat je steeds nieuwe smaken blijft proeven. Ook voor je thee geldt: variatie is goed! Als alles op elkaar lijkt, dan verassen de smaken je niet meer. Probeer goed te variëren tussen zoete hapjes (gebakjes, cupcakes, shortbread, koekjes, enz.) en hartige gebakjes zoals degene hierboven. Ga voor een echte blikvanger!


High tea thuis: gezellig & heerlijk

Wordt het grootste deel zoet of hartig? Dat ligt helemaal aan jou en je gasten. Hierover zijn de meningen en voorkeuren erg verdeeld! Ook de rest van hoe je je high tea aanpakt is natuurlijk helemaal aan jou voorkeuren. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat er weinig betere manieren zijn om ‘s middags lekker samen te zijn en bij te praten met vrienden of familie onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes. Probeer jou volgende high tea eens thuis te doen en kijk of het bevalt! Welke thee/hapjes zijn een must-have voor jou?


Onze vorige blog ging over het maken van de perfecte thee voor een energiekick. Volg onze Facebook om niks meer van Teazie te missen!
About the author
Teazie
Teazie is het platform om je eigen thee samen te stellen. Kies je favoriete smaken en combinaties uit ons ruime assortiment van duurzame ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add to cart