Minder koffie drinken? 3 redenen om over te stappen naar thee!

Minder koffie drinken – iets waar we het allemaal wel eens over hebben. Heerlijk, die geur van vers gebrande bonen en dat bakkie in de ochtend. Totdat je er ineens hoofdpijn van begint te krijgen. Kortom, koffie is lekker, maar als je wilt minderen, is thee een perfect alternatief. In deze blog geven we je 3 redenen om (naast die paar kopjes koffie) over te stappen naar thee.

minder koffie

Health is wealth

Er zijn enorm veel voordelen van het drinken van thee. Welke voordelen precies, hangen een beetje af van de theesoort. Zo hebben ze allemaal unieke eigenschappen, zoals bijvoorbeeld dat groene en oolong thee goed zijn voor je maag, huid en ook ontspannen. Je hebt ook verschillende kruidentheeën (tisanes) zoals kamille, die zelfs nog meer ontspannen.

Daarnaast krijg je vergeleken met koffie minder cafeïne binnen wanneer je thee drinkt. Zelfs sterke theeën hebben over het algemeen maar de helft van de cafeïne van een kop koffie.

Hydrateren moet je leren

Een goede gewoonte die niet voor iedereen vanzelfsprekend is – genoeg drinken. Zeker op drukke dagen. Thee kan je helpen genoeg vocht binnen te krijgen door een lekkerder en warm alternatief te bieden dan een glas water. In tegenstelling tot koffie, kun je gerust redelijk veel thee drinken zonder negatieve bijwerkingen. Daarnaast heb je theeën die voor ieder moment van de dag geschikt zijn. Zo wordt minderen met cafeïne geen enkel probleem.

Wil je een dagje helemaal geen koffie drinken? Begin dan met een zwarte thee, voor een klein beetje cafeïne om je dag te starten (de helft van een kop koffie) en ga daarna over op groene thee, witte thee of kruidenthee.

Minder koffie, meer smaak

Minder koffie drinken betekent niet dat je in moet leveren op smaak of alleen water hoeft te drinken de hele dag. In tegendeel zelfs. Het voordeel van een goed theeassortiment is dat je kan blijven genieten van lekkere, afwisselende theesmaken.

Experimenteer zo nu en dan met smaken die je niet gewend bent van thee, zoals deze pistache-rozenblend op de foto. Wie weet ontdek je nog eens een nieuwe favoriete thee!

Minder koffie? Geen probleem.

Je hebt aan thee een heerlijk, veelzijdig en vooral gezond alternatief. Ongeacht je reden om te minderen met koffie, die verandering gaat natuurlijk makkelijker wanneer je een goed alternatief hebt. De enige vraag nu is nog welke theeën jouw nieuwe favoriete smaken worden!

Wil je meer tips over lekkere theeën, recepten en weetjes over thee? Volg ons op FacebookLinkedIn en Instagram voor regelmatige updates, tips, recepten en meer!

Sharing is caring!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Misschien ook interessant...

Facebook
Twitter
LinkedIn