Verse ijsthee maken thuis: 3 tips!

Verse ijsthee maken is iets wat iedere theeliefhebber geprobeerd moet hebben. Zeker nu, aangezien het al lekker warm begint te worden. Super verfrissend, met een verse smaak en eindeloze opties om het helemaal naar je eigen smaak te maken. In deze blog geven je 3 tips om zodat jij de beste verse ijsthee kan maken.

Een goed begin…

…is het halve werk. Ook voor het maken van verse ijsthee geldt dat je natuurlijk goed moet overwegen welke basisthee of vruchtenthee je gebruikt. Over het algemeen wordt er voor ijsthee vooral groene thee gebruikt, maar je hoeft jezelf niet tot die ene theesoort te beperken. Een lekkere vruchtenthee, zoals op de foto, zorgt ook voor een ijsthee die indruk maakt.

Je basis is ook waar je het meest kan inspelen op de smaken in je ijsthee. Je kan bijvoorbeeld een lekkere groene thee nemen en een puree maken van fruit. Pak bijvoorbeeld het vruchtvlees van een mango en pureer dat met suiker voor in de thee. Super lekker!

Verse ijsthee maken

Meten is weten

Maar op gevoel is ook oké. Bij het maken van verse ijsthee is het belangrijk om te proeven of je thee goed op smaak is. Als je dit namelijk zet als normale thee en dan in een kan met ijsklontjes giet, zal het eindproduct een beetje droog en plat smaken. Zorg dat je ijsthee wat gezoet is, als je dat liever hebt. Dat kan met een fruitpuree zoals hierboven genoemd, maar ook met suiker, stevia of met suikersiroop.

Een goed basisrecept voor 1 liter ijsthee op basis van groene thee is om de thee te zetten volgens de aanwijzingen. Voeg, als de theen nog warm is, 2 eetlepels suiker toe en roer goed door. Giet vervolgens in een kan ruim gevuld met ijsblokjes en vul deze aan naarmate ze smelten om de ijsthee goed koel te houden. Doe je gesneden stukken fruit in je ijsthee? Doe ze in de hete thee voor een sterke smaak of in de gekoelde thee voor een subtielere smaak.

Verse ijsthee maken

Spice it up

We hebben het al een beetje verklapt in de vorige tip, maar het toevoegen van vers fruit is iets wat een ijsthee écht heel lekker fris kan maken. Het werkt voor sangria… waarom niet voor (ijs)thee?

Lekkere toevoegingen voor je ijsthee zijn natuurlijk citroenschijfjes (en citroensap), aardbeien, mango, ananas (tip!) en natuurlijk bosvruchten zoals bosbessen en frambozen.

Ook bepaalde verse kruiden kunnen een lekkere extra smaak geven aan je ijsthee – daarom geldt ook voor verse ijsthee ons mantra: blijf proeven & proberen!

Verse ijsthee maken: game changer

Als je nog niet zelf een keer ijsthee gemaakt hebt, dan heb je nog veel te ontdekken! Maak gebruik van dit lekkere weer door een verfrissend drankje te maken die net even wat anders (en beter) is dan je gewend bent. De enige vraag nu is nog welke theeën jouw nieuwe favoriete smaken worden!

Wil je meer tips over lekkere theeën, recepten en weetjes over thee? Volg ons op FacebookLinkedIn en Instagram voor regelmatige updates, tips, recepten en meer!

Sharing is caring!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Misschien ook interessant...

Facebook
Twitter
LinkedIn