De Theecorner: onderbelichte kans voor bedrijven & horeca

Theecorner. Dat woord hoor je toch een stuk vaker dan koffiecorner. Koffie en thee zijn, na water, de meest populaire dranken in Nederland en toch krijgt thee bij lange na niet de aandacht die het verdient. In deze blog hebben we het over theecorners, het belang van een goede voorziening hierin (bijvoorbeeld op kantoor) en uiteraard geven we ook tips voor jouw eigen theecorner.

De Theebar bij CM.com

Een theecorner? Wat is dat?

Een theecorner is niets anders dan een plekje dat gereserveerd wordt voor het klaarmaken en/of serveren van thee. Dit kan alles zijn van een doosje met theezakjes (liever niet, natuurlijk) tot een uitgebreide theebar zoals hiernaast.

Theecorners worden gebruikt op (verzamel)plaatsen waar veel thee gedronken wordt, er behoefte is aan kwalitatieve losse thee en ook informatie over de thee op prijs gesteld wordt. Denk aan zaken als herkomst, smaakprofiel, trektijd, enzovoorts. De moderne consument geeft dan ook veel meer om afkomst van producten. Ook eerlijke teelt en het exclusieve gebruik van natuurlijke ingrediënten wordt tegenwoordig meer op prijs gesteld. Dus géén kunstmatige smaakstoffen!

Een beetje overdreven? Nee hoor. Nogmaals, thee en koffie zijn beide enorm populair in Nederland en onder vrouwen wordt thee zelfs nog meer gedronken. Het faciliteren van een theecorner is het cateren aan moderne behoeften van klanten, gasten, werknemers, of zelfs familieleden en gasten.

Het wegzetten van een ideale oplaadplek

Theecorners bieden een grote kans voor bedrijven en horeca. Het zijn faciliteiten die enorm gebruikt worden, maar waarin bijna geen onderscheid in gemaakt wordt. Een goede theecorner valt meteen op. Daarnaast is het zeer goed mogelijk om kwalitatieve faciliteiten te bieden hierin die alsnog voordelig uitkomen. Fijn als het als faciliteit geboden wordt en zorgt ook voor goede marges bij verkoop, zoals in horeca

Thee wordt om verschillende redenen gedronken. Men houdt natuurlijk van de smaak, maar ook de geur en het gevoel van een warm kopje worden als prettige bijzaken ervaren. Wat een theecorner doet, is het verbeteren van de ervaring van een kopje thee zetten en drinken. Hoe krijg je dan een prettige theecorner?

Zorg voor goede thee

Logisch, hè? Toch is dit niet altijd even voor de hand liggend. Je ziet tegenwoordig maar genoeg theecorners met theezakjes waarin fijngemalen thee zit. Perfect voor massaproductie, alleen minder geschikt voor de daadwerkelijke thee. Gemalen thee zorgt voor een mindere smaak, wat vaak gecompenseerd wordt met kunstmatige smaak- en of kleurstoffen.

Zorg voor losse thee en probeer te gaan voor theebladeren die zo lang en intact mogelijk zijn. Daarop zijn natuurlijk uitzonderingen, zoals English Breakfast, een blend die vrijwel altijd opgebroken wordt tot kleine bolletjes. Echter geldt voor theebladeren wel vaak dat groter ook beter is.

Let op dat je bij de inkoop van je thee een leverancier kiest met veel informatie over hun blends, zodat ze je ook goed kunnen adviseren.

Houd het netjes

Of je theecorner nou thuis, in je restaurant, of op je kantoor staat, het laatste wat je wilt is een rommeltje. Behoud de netheid van je theebar door te zorgen voor de juiste accessoires. Zo kun je kiezen voor handige theezakjes waar je makkelijk losse thee in schept en niet makkelijk bladeren morst. Nog beter, gebruik dispensers, die de thee direct afgeven in een theezakje. Fool-proof.

Zorg voor afwisseling in smaken

Je kent het wel: als je continu dezelfde thee drinkt, valt op een gegeven moment de smaak weg door gewenning. Hetzelfde is waar voor eten en geuren – iets nieuws nemen onze zintuigen simpel weg beter waar. Zorg daarom voor afwisseling van smaken en roteer je theeën elke week, maand of 2 maanden. Wij denken persoonlijk dat een maand de sweet spot is. 2 maanden is echter perfect als je minder afname hebt.

Onderscheid jezelf met kwaliteit

Klaar om een stap te maken naar fatsoenlijke theecorners? Dan heb je geluk: je bent één van de eersten. Wil je je laten adviseren? Dan kun je bij Teazie terecht om in gesprek te gaan over hoe je een Theebar zou willen inzetten – wij zullen een passende opzet adviseren die gegarandeerd indruk maakt. Vragen of interesse? Neem dan contact met ons op.

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en tips op het gebied van thee? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn en Instagram.

Sharing is caring!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Misschien ook interessant...

Facebook
Twitter
LinkedIn