Theedispensers: een praktische, hygiënische oplossing voor losse thee

Theedispensers kunnen oplossingen bieden voor de minder handige aspecten van losse thee. Over het algemeen weten we dat losse thee beter smaakt dan voorverpakte theezakjes, maar dat neemt niet weg dat het ook mindere punten heeft. In deze blog hebben we het over de ‘problemen’ van losse thee en hoe een dispenser kan helpen om deze wat beter te beheersen.

struikelpunten losse thee

Struikelpunten bij losse thee

Losse thee smaakt vaak beter dan voorverpakte theezakjes, omdat losse theebladeren niet zo fijngemalen hoeven te worden en daardoor minder smaak verliezen. Echter zijn er struikelpunten waardoor velen niet overstappen op losse thee.

Allereerst, het zetten van losse thee. Een stuk minder gemakkelijk dan voorverpakte theezakjes. Je hebt een voorraadpot of blik waar je de thee uit schept in een zeefje of leeg zakje. Een handeling die wat tijd kost en het risico geeft om te de theebladeren morsen.

Ook zijn de inkopen voor losse thee daarmee complexer. Een variatiebox van voorverpakte thee is zo besteld, terwijl je anders losse theeën zou moeten inkopen (en selecteren welke ook écht goed zijn) met daarbij accessoires zoals potjes, maatschepjes en zeefjes of zakjes. Kortom, losse thee vergt meer onderzoek, inkopen en handelingen. In ruil daarvoor krijg je wel veel betere thee.

Theedispensers voor losse thee

Theedispensers maken het verschil

Dispensers zien we vaker: die M&M torens in de supermarkt, de cornflakes bij het hotel en de kauwgomballen voor kinderen in het winkelcentrum. Maar voor losse thee zijn kokers ook ideaal.

Allereerst, werken ze met een gesloten First in First out (FIFO) systeem. Dat wil zeggen dat de thee die er als eerst in gaat, ook als eerst uit de dispenser komt. Zo heb je altijd ‘verse’ thee. Daarnaast zit niemand in de kokers, waardoor je de hygiëne van de thee bewaakt.

Ook kunnen dispensers ingesteld worden om exact de juiste hoeveelheid thee uit te geven bij een handeling. Eén keer schuiven aan de dispenser geeft dus precies wat je nodig hebt voor één kopje thee.

Tot slot zorgen dispensers ervoor dat morsen vrijwel niet meer gebeurt. Schuif een theezakje of theezeef onder het mondstuk, haal de knop over en al je thee zit netjes in je accessoire. Zo wordt de handeling sneller en netter. Je bent even lang bezig met het uitpakken van een envelopje van een theezakje.

Theebar XTRA-SOCIAL

Verdere voordelen

Met dispensers wordt het overstappen naar losse thee een stuk gemakkelijker. Maar zo kun je, om praktische voordelen nog meer te vergroten, ook je theecorner volledig laten onderhouden.

Teazie realiseert en onderhoud theecorners met een maandelijkse wissel van smaken. Zo blijf je proeven en nieuwe theeën ontdekken, maar dat zorgt er ook voor dat je niet zelf accessoires als theezakjes of zelfs de dispensers hoeft in te kopen. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Ontdek de voordelen van losse thee

De overstap naar losse thee was nooit eerder zo logisch. Van afvalbesparing, naar praktische besparingen tot esthetische voordelen, losse thee hoort werkelijk bij elke theecorner in 2022. De tijd van voorverpakte theezakjes, bomvol van kunstmatige smaakstoffen, is voorbij.

Wil jij ook gaan voor losse thee? Neem dan contact op om te kijken wat het beste bij jou en jouw bedrijf past. Verder kun je ons volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn om op de hoogte van onze ontwikkelingen te blijven.

Sharing is caring!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Misschien ook interessant...

Facebook
Twitter
LinkedIn